LE - pregled: Klop i dalje bez pobjede, Viljareal lako...

Liverpul nije uspeo da savlada Rubin iz Kazanja 1:1 u trećem kolu grupe B Lige Evrope, dok je Viljareal bio ubedljiv protiv Dinama iz Minska u grupi E 4:0.

Fudbal 22.10.2015 | 23:30
LE - pregled: Klop i dalje bez pobjede, Viljareal lako...

Grupe A, B i C: Veliki povratak Solskjera i još jedno norveško čudo! Liverpulu ne pomažu ni Klop, ni crveni karton! Marko Dević strelac za Rubin na Enfildu, Sion lider posle trijumfa u Francuskoj, Fenerov Brazilac postao spasilac u 89. minutu.

Apsolutni hit grupne faze Lige Evrope zove se - Molde! Zvanični šampion Norveške, koji tri kola pre kraja prvenstva zaostaje čak 19 bodova za budućim prvakom Rozenborgom deli ove jeseni lekcije velikanima širom Starog kontinenta. Ekipa Ole Gunara Solskjera, koji se u sredu vratio u klub posle epizode u Kardifu, razbuktao je pobednički mentalitet u telu svojih igrača, a oni mu se odužili na najbolji mogući način, oduvavši sa terena slavni Seltik - 3:1.

Molde je odigrao furiozno na početku meča i golovima Ole Kamare i Vegarda Forena u razmaku od samo sedam minuta bacio na kolena Škote, baš kao što je Solskjer nekad „slagao“ defanzivce širom engleske Premijer lige. Zeleni su uspeli da odgovore početkom drugog dela preko Komonsa, međutim, Mohamed Eljounusi je samo 60 sekundi kasnije još jednom razgalio navijače na Aker stadionu i zadržao svoj tim na čelu Grupe A, sa čak sedam bodova iz tri utakmice.

Molde je na čelu, a Fenerbahče je izbio na drugo mesto ove grupe, jer je posle poraza od Norvežana i remija u Glazgovu, ipak, našao način da razgali pristalice minimalcem protiv Ajaksa - 1:0. Dugo je turski predstavnik obletao oko gola Silesena, imao veći posed lopte i više prilika, da bi konačno, minut pre kraja Brazilac Fernandao trećim golom u Ligi Evrope pokazao da će biti ogromno pojačanje za ekipu Vitora Pereire. Portugalski trener je, inače, izveo izuzetno respektabilan sastav, pružio šansu Lazaru Markoviću, dok je sve vreme u ekipi iz Amsterdama igrao Nemanja Gudelj.

Ako je Molde hit, onda u grupu velikih razočaranja definitivno spada Liverpul. Crvenima nije pomogla ni nedavna rokada na klupi, pa je Jirgen Klop na početnih 0:0 sa Totenhemom u prvenstvu dodao još jedan remi, ovoga puta sa golovima, ali teško da su zbog toga navijači srećni. Nemac je debitovao na Enfildu, međutim, dalje od 1:1 protiv Rubina nije stigao, najviše zahvaljujući Srbinu Marku Deviću. Iskusni napadač je u 15. minutu sjajno reagovao na pas Olega Kuzmina i savršenom egzekucijom naterao navijače domaćeg tima da se uhvate za glavu.

Iako značajno oslabljeni, Crveni su pre kraja prvog poluvremena uspeli da poravnaju preko Emrea Džana i to samo minut pošto je zbog drugog žutog kartona isključen upravo Kuzmin. Činilo se da bi Liverpul mogao da iskoristi činjenicu da ima igrača više, međutim, gosti su se umešno branili, a sterilnom Liverpulovom napadu nije pomogao ni ulazak Kristijana Bentekea koji je u finišu pogodio stativu iz jedine zrele šanse.

Liverpul ima samo tri boda i pitanje je da li će obezbediti evropsko proleće, jer daleko veće šanse da iz Grupe B nastavi takmičenje u nokaut fazi ima Sion. Predstavnik Švajcarske je napravio iznenađenje u Bordou i sačuvao lidersku poziciju zahvaljujući pogotku glavom Lea Lakroe.

LIGA EVROPE - TREĆE KOLO

GRUPA A

Molde - Seltik 3:1 (2:0)
/Kamara 11, Foren 18, Eljounusi 56 - Komons 55/

Fenerbahče - Ajaks 1:0 (0:0)
/Fernandao 89/

GRUPA B

Liverpul - Rubin 1:1 (1:1)
/Džan 37 - Dević 15/

Bordo - Sion 0:1 (0:1)
/Lakro 21/

GRUPA C

PAOK - Krasnodar 0:0

Gabala - Borusija Dortmund 1:3 (0:2)
/Dodo 90+3 - Obamejan 31, 38, 72/

Grupe D, E i F: Napuljska furija marširala Danskom, Žuta podmornica potopila Dinamo, Marselj potonuo u Bragi! Izabranici Mauricija Sarija u potpunosti su prihvatili sistem igre novog stratega, vezali su peti trijumf u svim takmičenjima i u ovim trenucima deluju kao ekipa koju je praktično nemoguće zaustaviti - 1:4.

Napuljska furija pred sobom je odnela i Midtjiland, koji je u Danskoj lagano preslišan u prvih 45 minuta, pa su gosti u nastavku meča imali dovoljno vremena da se odmore i za prvenstveni meč sa Kjevom u Veroni - 1:4 (1:3).

Izabranici Mauricija Sarija u potpunosti su prihvatili sistem igre novog stratega, vezali su peti trijumf u svim takmičenjima i u ovim trenucima deluju kao ekipa koju je praktično nemoguće zaustaviti.

Seriju sjajnih golova započeo je Hose Kaljehon lobom u 20. minutu, a nastavio Manolo Gabijadini sa dva pogotka u nastavku prvog dela igre. Kakvu-takvu nadu domaćinu vratio je Martin Pušić u 43. minutu, ali je to bilo sve što je domaćin prikazao na ovom meču.

Iako je izgledalo da će drugo poluvreme proteći u potpuno letargičnoj atmosferi, da ne bude tako potrudio se Gonzalo Iguain, posle fenomenalne asistencije Omara el Kadurija, druge na ovom meču.

Prvi poraz Midtjilanda nisu uspeli da iskoriste Legija i Briž, koji su u Varšavi odigrali 1:1 i došli tek do prvog boda u grupi D.

Fenomenalan meč sa velikim brojem preokreta u poslednjih šest minuta utakmice viđen je u Bragi, gde je domaćin na kraju savladao Olimpik iz Marselja rezultatom 3:2.

Prosto zvuči neverovatno, ali prvi pogodak na ovoj utakmici postignut je u 61. minutu, kada je Ahmed Hasan savladao Mandandu. Kada je Vilson Eduardo u 77. minutu povisio na 2:0 izgledalo je da je sve gotovo, ali su za samo tri minuta (84. i 87. minut) Alesandrini i Bačuaji doneli izjendačenje Marselju.

Ipak, domaćin je imao snage da se ponovo vrati i pogotkom Alana dođe do tri vredna boda ubedljive prve pozicije u grupi F. Ni drugo mesto zaseo je Liberec, koji je u 96. minutu utakmice sa Groningenom ostao bez dva boda (1:1).

Žuta podmornica je bila dominantna u protiv Dinama iz Minska (4:0), ali je prvo mesto u grupi E zadržao Rapid, koji je u sjajnoj utakmici na svom terenu nadigrao Viktoriju iz Plzena.

Grupa D
Legija - Briž 1:1 (0:1)
(Kučaržik 51 - De Fauv 39)
Midtjiland - Napoli 1:4 (1:3)
(Pušić 43 - Kaljehon 19, Gabijadini 31, 40, Iguain 90+4)

Grupa E
Viljareal - Dinamo Mn. 4:0 (2:0)
(Bakambu 17, 32, Soldado 61, Baili 71)
Rapid - Plzenj 3:2 (1:1)
(Hofman 34, Šaub 52, Petsos 68 - Duris 12, Hrosovski 76)

Grupa F
Braga - Marsej 3:2 (0:0)
(Hasan 61, Eduardo 77, Silva 88 - Alesandrini 84, Bašuaji 87)
Liberec - Groningen 1:1 (0:0)
(Lukasen 87 - Hesen 90+6)

Komentari / 0

Ostavite komentar