Ова Звезда изгледа убојитије од Зенгине и лепршавије од Робијеве!

Ко ће с Грофом продужити уговор? „Управа клуба мора да за наредне квалификације задржи Божовића и доведе играче на којима је инсистирао. Показао је да има визију јер се не сећам када је последњи пут Звезда деловала овако моћно“, поручује Михаило Пјановић.

Фудбал 23.10.2015 | 23:45
Ова Звезда изгледа убојитије од Зенгине и лепршавије од Робијеве!

„Ако на лето у квалификацијама за европска такмичења у Звездином тиму не буду бар деветорица играча од ових што су почели меч са Војводином, нећу више да гледам Звезду.“

Коментар овог садржаја послао је један од навијача актуелног лидера Суперлиге, вероватно свестан чињенице да би тренутна еуфорија могла да пукне услед велике организационе кризе која дрма Црвену звезду. Док тим Миодрага Грофа Божовића гази стројевим кораком, терајући бројне аналитичаре да тврде како овај тим делује убојитије од оног Зенгиног и лепршавије од генерације коју је предводио Роберт Просинечки, око стадиона Рајко Митић је велика магла.

Не зна се ко ће водити води клуб, не зна се да ли ће клуб у финансијској дубиози успети да сачува већину екипе и не зна се да ли ће Миодраг Гроф Божовић наставити своју мисију у Љутице Богдана.

Познати црногорски стручњак потписао је уговор до лета 2016. године, али је још после пораза од Каирата дословце рекао како ће наредне сезоне многи заплакати у Београду. Било је то експлицитно признање Грофа Божовића да види себи у Звезди на дуже стазе...

Некадашњи нападач Црвене звезде Михаило Пјановић, иначе близак пријатељ Миодрага Грофа Божовића, тврди да црвено-бели само са актуелним тренером могу да се надају пласману у Лиги шампиона.
„Не причам са Грофом о томе да ли ће да продужи уговор са Звездом. Знам само да је он финансијски обезбеђен човек и дошао је овде да испуни сан и води Црвену звезду. Успео је да укомпунује озбиљан тим, далеко најбољи у Србији, али је сада време за искорак. Гроф просто мора да остане за квалификације“, рекао је Михаило Пјановић за МОЗЗАРТ Спорт.

Има она изрека која се често користи у Црној Гори, да не треба постављати ражањ док је зец у шуми. Ипак, Пјановић сматра да ће Црвена звезда без проблема освојити титулу.

„Дуго нисам гледао овакву Црвену звезду. Сигурно имамо најбољи тим у Србији, а мислим да је и за Европу то сасвим респектабилан састав. Наравно, потребно је неколико појачања. Управа клуба то мора да испуни и доведе Грофу шта тражи јер пласман у Лигу шампиона нема алтернативу. Само пласманом у елитно такмичење Звезда може да реши силне проблеме. Друга опција је да дође шеик и извади паре, али то у овом тренутку није реално. Ја стварно верујем да је Лига шампиона реална. Мислим да у овом тренутку Астана или загребачки Динамо немају боље саставе од Црвене звезде.“

Иако је везао 11 узастопних победа Миодраг Гроф Божовић је имао мањкавости у Црвеној звезди. Клуб је под његовим вођством први пут испао из Европе у јулу, али је Божовић бриљантним првенственим резултатима тај кикс бацио на маргину. И не само то: навијачи Црвене звезде долазе на утакмице убеђени да ће видети „камару“ лепих потеза у режији Грујића, Катаија, Плавшића, Вијеире...
„Хајде да се не лажемо - када је дошао у Звезду Гроф није имао тим. Међутим, имао је јасну визију шта и кога жели. Доведени су играчи на којима је инсистирао, и за мене овакве игре не представљају изненађење јер га знам из Русије“, додаје Пјановић.

Имају челници Црвене звезде пречих брига, али морали би што пре да се осигурају и Миодрага Грофа Божовића вежу дужим уговором. Само питање је ко то може да уради јер је клуб у прелазној фази, и чека ново руководство.
„Знате како је у Звезди, не зна се шта ће бити сутра. Ипак, Божовић је дошао у Црвену звезду и поставио себи два циља. Први да освоји титулу, а затим да уђе у Лигу шампиона. Знамо се годинама, и одговорно тврдим да Божа није човек који лако одустаје. Он има велику жељу да остане што дуже. Па летос је одложио рехабилитацију леђа јер је желео да преузме Црвену звезду. Понављам – његова жеља није спорна“, каже за МОЗЗАРТ Спорт спортски директор Црвене звезде Блажо Раосављевић.

Коментари / 0

Оставите коментар