Ova Zvezda izgleda ubojitije od Zengine i lepršavije od Robijeve!

Ko će s Grofom produžiti ugovor? „Uprava kluba mora da za naredne kvalifikacije zadrži Božovića i dovede igrače na kojima je insistirao. Pokazao je da ima viziju jer se ne sećam kada je poslednji put Zvezda delovala ovako moćno“, poručuje Mihailo Pjanović.

Fudbal 23.10.2015 | 23:45
Ova Zvezda izgleda ubojitije od Zengine i lepršavije od Robijeve!

„Ako na leto u kvalifikacijama za evropska takmičenja u Zvezdinom timu ne budu bar devetorica igrača od ovih što su počeli meč sa Vojvodinom, neću više da gledam Zvezdu.“

Komentar ovog sadržaja poslao je jedan od navijača aktuelnog lidera Superlige, verovatno svestan činjenice da bi trenutna euforija mogla da pukne usled velike organizacione krize koja drma Crvenu zvezdu. Dok tim Miodraga Grofa Božovića gazi strojevim korakom, terajući brojne analitičare da tvrde kako ovaj tim deluje ubojitije od onog Zenginog i lepršavije od generacije koju je predvodio Robert Prosinečki, oko stadiona Rajko Mitić je velika magla.

Ne zna se ko će voditi vodi klub, ne zna se da li će klub u finansijskoj dubiozi uspeti da sačuva većinu ekipe i ne zna se da li će Miodrag Grof Božović nastaviti svoju misiju u Ljutice Bogdana.

Poznati crnogorski stručnjak potpisao je ugovor do leta 2016. godine, ali je još posle poraza od Kairata doslovce rekao kako će naredne sezone mnogi zaplakati u Beogradu. Bilo je to eksplicitno priznanje Grofa Božovića da vidi sebi u Zvezdi na duže staze...

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Mihailo Pjanović, inače blizak prijatelj Miodraga Grofa Božovića, tvrdi da crveno-beli samo sa aktuelnim trenerom mogu da se nadaju plasmanu u Ligi šampiona.
„Ne pričam sa Grofom o tome da li će da produži ugovor sa Zvezdom. Znam samo da je on finansijski obezbeđen čovek i došao je ovde da ispuni san i vodi Crvenu zvezdu. Uspeo je da ukompunuje ozbiljan tim, daleko najbolji u Srbiji, ali je sada vreme za iskorak. Grof prosto mora da ostane za kvalifikacije“, rekao je Mihailo Pjanović za MOZZART Sport.

Ima ona izreka koja se često koristi u Crnoj Gori, da ne treba postavljati ražanj dok je zec u šumi. Ipak, Pjanović smatra da će Crvena zvezda bez problema osvojiti titulu.

„Dugo nisam gledao ovakvu Crvenu zvezdu. Sigurno imamo najbolji tim u Srbiji, a mislim da je i za Evropu to sasvim respektabilan sastav. Naravno, potrebno je nekoliko pojačanja. Uprava kluba to mora da ispuni i dovede Grofu šta traži jer plasman u Ligu šampiona nema alternativu. Samo plasmanom u elitno takmičenje Zvezda može da reši silne probleme. Druga opcija je da dođe šeik i izvadi pare, ali to u ovom trenutku nije realno. Ja stvarno verujem da je Liga šampiona realna. Mislim da u ovom trenutku Astana ili zagrebački Dinamo nemaju bolje sastave od Crvene zvezde.“

Iako je vezao 11 uzastopnih pobeda Miodrag Grof Božović je imao manjkavosti u Crvenoj zvezdi. Klub je pod njegovim vođstvom prvi put ispao iz Evrope u julu, ali je Božović briljantnim prvenstvenim rezultatima taj kiks bacio na marginu. I ne samo to: navijači Crvene zvezde dolaze na utakmice ubeđeni da će videti „kamaru“ lepih poteza u režiji Grujića, Kataija, Plavšića, Vijeire...
„Hajde da se ne lažemo - kada je došao u Zvezdu Grof nije imao tim. Međutim, imao je jasnu viziju šta i koga želi. Dovedeni su igrači na kojima je insistirao, i za mene ovakve igre ne predstavljaju iznenađenje jer ga znam iz Rusije“, dodaje Pjanović.

Imaju čelnici Crvene zvezde prečih briga, ali morali bi što pre da se osiguraju i Miodraga Grofa Božovića vežu dužim ugovorom. Samo pitanje je ko to može da uradi jer je klub u prelaznoj fazi, i čeka novo rukovodstvo.
„Znate kako je u Zvezdi, ne zna se šta će biti sutra. Ipak, Božović je došao u Crvenu zvezdu i postavio sebi dva cilja. Prvi da osvoji titulu, a zatim da uđe u Ligu šampiona. Znamo se godinama, i odgovorno tvrdim da Boža nije čovek koji lako odustaje. On ima veliku želju da ostane što duže. Pa letos je odložio rehabilitaciju leđa jer je želeo da preuzme Crvenu zvezdu. Ponavljam – njegova želja nije sporna“, kaže za MOZZART Sport sportski direktor Crvene zvezde Blažo Raosavljević.

Komentari / 0

Ostavite komentar