Ђорђевић: Јесам фин, али нисам глуп!

Селектор Србије отворио душу после сукоба са Миланом Томићем и Јанисом Сфаропулосом...

Кошарка 23.10.2015 | 15:00
Ђорђевић: Јесам фин, али нисам глуп!

Александар Ђорђевић је већ сада постао неко око кога се сви утркују у Грчкој. У разговору за грчку Газету дао је опширан интервју у коме је говорио о репрезентацији Србије, притиску, психолошким играма, циљевима, сукобу са Јанисом Сфаропулосом и Миланом Томићем.

"То је нормално у великим утакмицама као што је та. Поносан сам на моје играче како смо одиграли последње три четвртине. Почели смо да играмо добру одбрану. Много је емоција. Ако изгубите морате да пружите руку противнику и честитате. А не да не пружите руку, или то учините на ружан начин, као што су они урадили. Од њих је све почело, њиховим непоштовањем моје личности. Ја јесам фина особа, али нисам глуп! Па немојте гледати моју доброту као моју слабост", рекао је Александар Ђорђевић, а затим се још једном осврнуо на све што се догађало на крају дербија с Олимпијакосом.

"Ја знам ову игру, о чему се ради, годинама. Не могу они мене преварити. Избегавају да причају о играчима и терену, па користе моменат за манипулацију. Ово је први пут да се овако нешто догађа у историји. Треба да их је срамота. Али ме брига, јер једине особе које могу да вас повреде су оне које вам значе. Ово је моја добродошлица. Знам то боље од било кога", рекао је Ђорђевић.

Тренер Зелених се осврнуо на наредни меч који Панатинаикос игра у Евролиги где дочекује Каршијаку у ОАКА арени.

"Каршијака ће бити можда и тежи ривал од Олимпијакоса. Првак је Турске, има одличне кошаркаше, победила је Барселону. Ми смо доживели тежак пораз у Краснодару и честитали противнику који је био бољи. Тако то иде, у питању је спорт, игра".

Са клупских прича прешло се на оне на репрезентативном нивоу. Ђорђевић је говорио о својим тренерским почецима.

"Моја каријера тренера је почела када сам био играч. Имао сам свеску, све записивао, разговарао са великим тренерима, размишљао о томе. Када сам завршио каријеру, нисам био сигуран да ћу бити тренер јер сам изгубио страст за кошарком. И нисам почео тиме да се бавим све док се страст није вратила. Мислим да је најтежи период био тај где сам морао да угасим его који сам створио као играч, и да почнем да се бавим нечим од нуле, нечим где нисам толико добар. То је процес. Репрезентација је моја мисија. Ја сам цео у томе. Моје срце је увек у Србији. Репрезентација ми је много пружила, увек! Више када сам био играч, али и сада када сам тренер. Чекао сам Дуду Ивковића да заврши свој посао. Када је он одлучио да настави даље, ја сам знао да је ред на мене, јер сам већ раније разговарао са Дејаном Бодирогом и припремао се психички за то", каже Сале Национале.

Ђорђевић је затим је прокоментарисао циљеве Панатинаикоса за ову сезону.

"Без великих циљева, не можете постати велики. ПАО је једно од највећих места где можете да будете, велики тим. Још је рано, чека нас изузетно, изузетно тешко такмичење. Мој посао је да научим играче да играју и да не размишљају о умору. Ово је добар почетак свега. Тражим паметне играче са добрим личним особинама. Турнеја по Кини нам је помогла да се боље упознамо и повежемо као људи, карактери. Верујем много у такве ствари, изузетно су важне", закључио је Ђорђевић.

Коментари / 0

Оставите коментар