Đorđević: Jesam fin, ali nisam glup!

Selektor Srbije otvorio dušu posle sukoba sa Milanom Tomićem i Janisom Sfaropulosom...

Košarka 23.10.2015 | 15:00
Đorđević: Jesam fin, ali nisam glup!

Aleksandar Đorđević je već sada postao neko oko koga se svi utrkuju u Grčkoj. U razgovoru za grčku Gazetu dao je opširan intervju u kome je govorio o reprezentaciji Srbije, pritisku, psihološkim igrama, ciljevima, sukobu sa Janisom Sfaropulosom i Milanom Tomićem.

"To je normalno u velikim utakmicama kao što je ta. Ponosan sam na moje igrače kako smo odigrali poslednje tri četvrtine. Počeli smo da igramo dobru odbranu. Mnogo je emocija. Ako izgubite morate da pružite ruku protivniku i čestitate. A ne da ne pružite ruku, ili to učinite na ružan način, kao što su oni uradili. Od njih je sve počelo, njihovim nepoštovanjem moje ličnosti. Ja jesam fina osoba, ali nisam glup! Pa nemojte gledati moju dobrotu kao moju slabost", rekao je Aleksandar Đorđević, a zatim se još jednom osvrnuo na sve što se događalo na kraju derbija s Olimpijakosom.

"Ja znam ovu igru, o čemu se radi, godinama. Ne mogu oni mene prevariti. Izbegavaju da pričaju o igračima i terenu, pa koriste momenat za manipulaciju. Ovo je prvi put da se ovako nešto događa u istoriji. Treba da ih je sramota. Ali me briga, jer jedine osobe koje mogu da vas povrede su one koje vam znače. Ovo je moja dobrodošlica. Znam to bolje od bilo koga", rekao je Đorđević.

Trener Zelenih se osvrnuo na naredni meč koji Panatinaikos igra u Evroligi gde dočekuje Karšijaku u OAKA areni.

"Karšijaka će biti možda i teži rival od Olimpijakosa. Prvak je Turske, ima odlične košarkaše, pobedila je Barselonu. Mi smo doživeli težak poraz u Krasnodaru i čestitali protivniku koji je bio bolji. Tako to ide, u pitanju je sport, igra".

Sa klupskih priča prešlo se na one na reprezentativnom nivou. Đorđević je govorio o svojim trenerskim počecima.

"Moja karijera trenera je počela kada sam bio igrač. Imao sam svesku, sve zapisivao, razgovarao sa velikim trenerima, razmišljao o tome. Kada sam završio karijeru, nisam bio siguran da ću biti trener jer sam izgubio strast za košarkom. I nisam počeo time da se bavim sve dok se strast nije vratila. Mislim da je najteži period bio taj gde sam morao da ugasim ego koji sam stvorio kao igrač, i da počnem da se bavim nečim od nule, nečim gde nisam toliko dobar. To je proces. Reprezentacija je moja misija. Ja sam ceo u tome. Moje srce je uvek u Srbiji. Reprezentacija mi je mnogo pružila, uvek! Više kada sam bio igrač, ali i sada kada sam trener. Čekao sam Dudu Ivkovića da završi svoj posao. Kada je on odlučio da nastavi dalje, ja sam znao da je red na mene, jer sam već ranije razgovarao sa Dejanom Bodirogom i pripremao se psihički za to", kaže Sale Nacionale.

Đorđević je zatim je prokomentarisao ciljeve Panatinaikosa za ovu sezonu.

"Bez velikih ciljeva, ne možete postati veliki. PAO je jedno od najvećih mesta gde možete da budete, veliki tim. Još je rano, čeka nas izuzetno, izuzetno teško takmičenje. Moj posao je da naučim igrače da igraju i da ne razmišljaju o umoru. Ovo je dobar početak svega. Tražim pametne igrače sa dobrim ličnim osobinama. Turneja po Kini nam je pomogla da se bolje upoznamo i povežemo kao ljudi, karakteri. Verujem mnogo u takve stvari, izuzetno su važne", zaključio je Đorđević.

Komentari / 0

Ostavite komentar