Црно-бијели кажу: Шпанци су без премца групи!

Фудбалери Партизана верују да ће у наставку такмичења имати шансу за пролаз у "нокаут" фазу Лиге Европе.

Фудбал 22.10.2015 | 22:15
Црно-бијели кажу: Шпанци су без премца групи!

Атлетик Билбао надиграо је значајно ослабљени Партизан на стадиону у Хумској улици и заслужено победио резултатом 2:0.

Са том оценом сложили су се сви фудбалери првака Србије, који су одали признање и вечерашњем ривалу и комплетној шпанској школи фудбала.

"Јако добро искуство. Видели смо шта су Шпанци и каква је то школа. Шта год да се дешава, лопта дође код њих. Тачно се зна ко шта ради и одлично су организовани", рекао је Никола Нинковић, који је на овом мечу носио капитенску траку.

"Имали смо пар добрих акција, али јако је тешко одупрети се екипи која константно игра утакмице на јаком нивоу, јачем од Лиге Европе. Без премца су у групи, а ми ћемо тражити шансу против Алкмара и Аугзбурга".

Ален Стевановић сматра да се Партизан "борио до краја" и да екипи нема шта да се замери.

"Шпанци негују фудбал 'до ноге' и нису случајно владали свих ових година. Можда бисмо имали прилику да нисмо примили гол у првом полувремену. Шта да се ради, идемо даље. Важно је да је и даље све до нас. Када се комплетирамо, верујем да можемо до циља".

Љубинко Друловић морао је да састави тим без повређених Оумаруа, Брашанца, Бабовића, Јевтовића, Балажица и Илића, као и суспендованог Субића. Превише за тим који је пре два месеца победио Барселону резултатом 4:0.

Мрежа иза леђа Живка Живковића затресла се два пута, а могла је бар још два-три.

"Заслужена победа Атлетика. Били су бољи за та два гола. Можда смо ми могли да искористимо полуприлике које смо имали, али било је тешко играти некомплетан. Остаје жал..."

Голман црно-белих истиче да "има још да се игра".

Следи реванш у Билбау (5. новембра), па дуели са Аугзбургом код куће и Алкмаром у гостима. На табели воде Партизан и Атлетик са по шест бодова, конкуренти имају по три.

"Доста тога ће зависити од утакмице против Алкмара у Холандији. Сада се окрећемо Лучанима... Није мала ствар играти Европу, јер Србији то само ми можемо да приуштимо", констатовао је Живковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

гробар

22.10.2015 22:13

Скините траку оном црвендацу нафураном да зна играти фудбал

ОДГОВОРИТЕ