Crno-bijeli kažu: Španci su bez premca grupi!

Fudbaleri Partizana veruju da će u nastavku takmičenja imati šansu za prolaz u "nokaut" fazu Lige Evrope.

Fudbal 22.10.2015 | 22:15
Crno-bijeli kažu: Španci su bez premca grupi!

Atletik Bilbao nadigrao je značajno oslabljeni Partizan na stadionu u Humskoj ulici i zasluženo pobedio rezultatom 2:0.

Sa tom ocenom složili su se svi fudbaleri prvaka Srbije, koji su odali priznanje i večerašnjem rivalu i kompletnoj španskoj školi fudbala.

"Jako dobro iskustvo. Videli smo šta su Španci i kakva je to škola. Šta god da se dešava, lopta dođe kod njih. Tačno se zna ko šta radi i odlično su organizovani", rekao je Nikola Ninković, koji je na ovom meču nosio kapitensku traku.

"Imali smo par dobrih akcija, ali jako je teško odupreti se ekipi koja konstantno igra utakmice na jakom nivou, jačem od Lige Evrope. Bez premca su u grupi, a mi ćemo tražiti šansu protiv Alkmara i Augzburga".

Alen Stevanović smatra da se Partizan "borio do kraja" i da ekipi nema šta da se zameri.

"Španci neguju fudbal 'do noge' i nisu slučajno vladali svih ovih godina. Možda bismo imali priliku da nismo primili gol u prvom poluvremenu. Šta da se radi, idemo dalje. Važno je da je i dalje sve do nas. Kada se kompletiramo, verujem da možemo do cilja".

Ljubinko Drulović morao je da sastavi tim bez povređenih Oumarua, Brašanca, Babovića, Jevtovića, Balažica i Ilića, kao i suspendovanog Subića. Previše za tim koji je pre dva meseca pobedio Barselonu rezultatom 4:0.

Mreža iza leđa Živka Živkovića zatresla se dva puta, a mogla je bar još dva-tri.

"Zaslužena pobeda Atletika. Bili su bolji za ta dva gola. Možda smo mi mogli da iskoristimo poluprilike koje smo imali, ali bilo je teško igrati nekompletan. Ostaje žal..."

Golman crno-belih ističe da "ima još da se igra".

Sledi revanš u Bilbau (5. novembra), pa dueli sa Augzburgom kod kuće i Alkmarom u gostima. Na tabeli vode Partizan i Atletik sa po šest bodova, konkurenti imaju po tri.

"Dosta toga će zavisiti od utakmice protiv Alkmara u Holandiji. Sada se okrećemo Lučanima... Nije mala stvar igrati Evropu, jer Srbiji to samo mi možemo da priuštimo", konstatovao je Živković.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

grobar

22.10.2015 22:13

Skinite traku onom crvendacu nafuranom da zna igrati fudbal

ODGOVORITE