Разбијен ланац шверца дроге у ХР и ЦГ

Црногорска и хрватска полиције спровеле су заједничку акцију, која је довела до подношења кривичних пријава против 29 особа осумњичених за шверц дроге.

Регион 22.10.2015 | 22:00
Разбијен ланац шверца дроге у ХР и ЦГ

У току хапшења заплијењене су велике количине кокаина, хероина, хашиша и сканка.

Како је потврђено порталу ЦДМ из црногорске Управе полиције, кривичне пријаве су поднијете против укупно 29 особа - 18 у Црној Гори и 11 у Хрватској, јавила је вечерас Радио-телевизија Грне Горе.

У Црној Гори процесуирано је 18, а ухапшено 10 особа. Као организатор криминалне групе ухапшен је Цетињанин Душко Мартиновић, члан криминалне групе "Пинк пантера" и Марија Миловановић из Лознице која је раније хапшена због посредовања у проституцији.

Вишемјесечна полицијска акција на територији Црне Горе спроводена под кодним називом "Мак", а у Хрватској под називом "Хант" (Хунт).

Како је потврдио руководилац Одсјека за борбу против дроге и кријумчарења СКП-а Дејан Кнежевић у оквиру акције "Мак", а по налогу Специјалног државног тужиоца, кривичном пријавом процесуирано је 18 особа.

Од 10 ухапшених, четири су у Подгорици, исто толико у Будви, а по једна особа у Котору и Цетињу.

"Реализација акција 'Мак' и 'Хант' и процесуирање 29 лица на црногорској и хрватској територији, због међународног кријумчарења кокаина, хероина, хашиша, марихуане и других дрога, представља још једну потврду континуираних квалитетних активности које црногорска полиција, са конкретним резултатима, са иностраним партнерима спроводи на пољу сузбијања међународног кријумчарења наркотика", навео је Кнежевић.

У акцији "Мак/Хант" која је била усмјерена на откривање, сузбијање и пресјецање ланца међународног кријумчарења наркотика, пронађено је и одузето 3,3 килограма кокаина (Хрватска), 1,55 килограма хероина (Црна Гора), 21 килограм марихуане типа сканк (Црна Гора), пола килограма хашиша (Хрватска), 800 таблета екстазија (Хрватска), 100 грама опојне дроге амфетамин (Хрватска) и килограм смјеше која служи за мијешање са хероином (Црна Гора), додао је Кнежевић на конференцији за новинаре.

Извор: Прес РС

Коментари / 0

Оставите коментар