Razbijen lanac šverca droge u HR i CG

Crnogorska i hrvatska policije sprovele su zajedničku akciju, koja je dovela do podnošenja krivičnih prijava protiv 29 osoba osumnjičenih za šverc droge.

Region 22.10.2015 | 22:00
Razbijen lanac šverca droge u HR i CG

U toku hapšenja zaplijenjene su velike količine kokaina, heroina, hašiša i skanka.

Kako je potvrđeno portalu CDM iz crnogorske Uprave policije, krivične prijave su podnijete protiv ukupno 29 osoba - 18 u Crnoj Gori i 11 u Hrvatskoj, javila je večeras Radio-televizija Grne Gore.

U Crnoj Gori procesuirano je 18, a uhapšeno 10 osoba. Kao organizator kriminalne grupe uhapšen je Cetinjanin Duško Martinović, član kriminalne grupe "Pink pantera" i Marija Milovanović iz Loznice koja je ranije hapšena zbog posredovanja u prostituciji.

Višemjesečna policijska akcija na teritoriji Crne Gore sprovodena pod kodnim nazivom "Mak", a u Hrvatskoj pod nazivom "Hant" (Hunt).

Kako je potvrdio rukovodilac Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja SKP-a Dejan Knežević u okviru akcije "Mak", a po nalogu Specijalnog državnog tužioca, krivičnom prijavom procesuirano je 18 osoba.

Od 10 uhapšenih, četiri su u Podgorici, isto toliko u Budvi, a po jedna osoba u Kotoru i Cetinju.

"Realizacija akcija 'Mak' i 'Hant' i procesuiranje 29 lica na crnogorskoj i hrvatskoj teritoriji, zbog međunarodnog krijumčarenja kokaina, heroina, hašiša, marihuane i drugih droga, predstavlja još jednu potvrdu kontinuiranih kvalitetnih aktivnosti koje crnogorska policija, sa konkretnim rezultatima, sa inostranim partnerima sprovodi na polju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja narkotika", naveo je Knežević.

U akciji "Mak/Hant" koja je bila usmjerena na otkrivanje, suzbijanje i presjecanje lanca međunarodnog krijumčarenja narkotika, pronađeno je i oduzeto 3,3 kilograma kokaina (Hrvatska), 1,55 kilograma heroina (Crna Gora), 21 kilogram marihuane tipa skank (Crna Gora), pola kilograma hašiša (Hrvatska), 800 tableta ekstazija (Hrvatska), 100 grama opojne droge amfetamin (Hrvatska) i kilogram smješe koja služi za miješanje sa heroinom (Crna Gora), dodao je Knežević na konferenciji za novinare.

Izvor: Pres RS

Komentari / 0

Ostavite komentar