Анализа: Шта је добио Партизан са Кевином Џонсом?

Кајла Хајнса за сиромашне или нову верзију Дејана Милојевића? Његовим ангажманом српски клуб у великој мери решио је горуће питање "масе" под кошем, а радоваће се сигурно и искусни Чедомир Витковац који је у досадашњем току сезоне био практично једино решење на позицији број четири.

 

Кошарка 23.10.2015 | 13:40
Анализа: Шта је добио Партизан са Кевином Џонсом?

Навијачи Партизана, а са њима и стручни штаб предвођен Петром Божићем коначно могу мало да одахну, пошто је клуб из Хумске довео америчког крилног центра Кевина Џонса.

Његовим ангажманом српски клуб у великој мери решио је горуће питање "масе" под кошем, а радоваће се сигурно и искусни Чедомир Витковац који је у досадашњем току сезоне био практично једино решење на позицији број четири.

Кевин Џонс има 26 година и рођен је у месту Маунт Вернон у америчкој држави Њујорк, а играо је на колеџу Вест Вирџинија.

Ради се о кошаркашу који је висок за позицију коју игра "само" 203 центиметра. Упркос томе, Џонс се врло добро сналази под кошем и у скакачком смислу може да доминира.

Он је тип играча, не говоримо наравно о нивоу квалитета, као Кајл Хајнс из московског ЦСКА. Ако то "преведемо" на српски кошаркашки језик, такав је био Дејан Милојевић, некадашњи играч ФМП-а, Партизана и Будућности.

Американац Џонс је у фебруару ове године потписао уговор са француским Шолеом у чијем дресу је просечно бележио 13,4 поена и 7,5 скокова по утакмици.
"Ја ћу Партизану донети скокове, жилавост, победнички ментатитет и шутерске способности", поручио је Џонс.

У редове Партизана, Џонс долази после наступа за Милвоки Бакс током НБА летње лиге. У сезони 2012/13 наступао на 32 званичне утакмице за Кливленд Кавалирс.

Након тога, играо је у неколико тимова развојне, НБДЛ лиге као и за Индијана Пејсерс и Њу Орлеанс Пеликанс током НБА летње лиге 2014. године.

Џонс би требало у четвртак да допутује у Београд, а ако све буде према плану, Американац би за екипу Партизана требало да дебитује у суботу у хали Пионир против Крке у утакмици седмог кола Јадранске лиге.

Према најавама из Партизана, у клуб би ускоро требало да стигне и још један амерички кошаркаш на позицији плејмејкера, чиме би се комплетирала екипа за ову сезону.

Коментари / 0

Оставите коментар