Analiza: Šta je dobio Partizan sa Kevinom Džonsom?

Kajla Hajnsa za siromašne ili novu verziju Dejana Milojevića? Njegovim angažmanom srpski klub u velikoj meri rešio je goruće pitanje "mase" pod košem, a radovaće se sigurno i iskusni Čedomir Vitkovac koji je u dosadašnjem toku sezone bio praktično jedino rešenje na poziciji broj četiri.

 

Košarka 23.10.2015 | 13:40
Analiza: Šta je dobio Partizan sa Kevinom Džonsom?

Navijači Partizana, a sa njima i stručni štab predvođen Petrom Božićem konačno mogu malo da odahnu, pošto je klub iz Humske doveo američkog krilnog centra Kevina Džonsa.

Njegovim angažmanom srpski klub u velikoj meri rešio je goruće pitanje "mase" pod košem, a radovaće se sigurno i iskusni Čedomir Vitkovac koji je u dosadašnjem toku sezone bio praktično jedino rešenje na poziciji broj četiri.

Kevin Džons ima 26 godina i rođen je u mestu Maunt Vernon u američkoj državi Njujork, a igrao je na koledžu Vest Virdžinija.

Radi se o košarkašu koji je visok za poziciju koju igra "samo" 203 centimetra. Uprkos tome, Džons se vrlo dobro snalazi pod košem i u skakačkom smislu može da dominira.

On je tip igrača, ne govorimo naravno o nivou kvaliteta, kao Kajl Hajns iz moskovskog CSKA. Ako to "prevedemo" na srpski košarkaški jezik, takav je bio Dejan Milojević, nekadašnji igrač FMP-a, Partizana i Budućnosti.

Amerikanac Džons je u februaru ove godine potpisao ugovor sa francuskim Šoleom u čijem dresu je prosečno beležio 13,4 poena i 7,5 skokova po utakmici.
"Ja ću Partizanu doneti skokove, žilavost, pobednički mentatitet i šuterske sposobnosti", poručio je Džons.

U redove Partizana, Džons dolazi posle nastupa za Milvoki Baks tokom NBA letnje lige. U sezoni 2012/13 nastupao na 32 zvanične utakmice za Klivlend Kavalirs.

Nakon toga, igrao je u nekoliko timova razvojne, NBDL lige kao i za Indijana Pejsers i Nju Orleans Pelikans tokom NBA letnje lige 2014. godine.

Džons bi trebalo u četvrtak da doputuje u Beograd, a ako sve bude prema planu, Amerikanac bi za ekipu Partizana trebalo da debituje u subotu u hali Pionir protiv Krke u utakmici sedmog kola Jadranske lige.

Prema najavama iz Partizana, u klub bi uskoro trebalo da stigne i još jedan američki košarkaš na poziciji plejmejkera, čime bi se kompletirala ekipa za ovu sezonu.

Komentari / 0

Ostavite komentar