Офанзива шеика Ал Танија: Не жалим паре, доведите ми Роналда!

Хоћу њега и само њега! ПСЖ је овај пут изгледа озбиљно решио да нападне Португалца. Аса Реала притискају менаџери, колеге...

 

Фудбал 25.10.2015 | 10:40
Офанзива шеика Ал Танија: Не жалим паре, доведите ми Роналда!

Дуго је већ долазак Кристијана Роналда у Пари Сен Жермен тема у Француској. Иако се чини да ни Свеци никада нису заиста веровали у шансе да у свој табор приволе једног од најбољих играча свих времена. Али судећи по свему арапски власници ПСЖ-а сада су решили да крену у потпуну офанзиву на аса мадридског Реала. “Не“, неће приватити као одговор.

Логика је проста. Златану Ибрахимовићу ближи се крај на Парку принчева, а њега је тешко заменити ако желиш да будеш у кругу највећих. Кристијано Роналдо свакако спада у још мањи круг пробраних који би могли и да надмаше "ефекат Ибрахимовић" у Паризу. Стога је, јавља угледни РМЦ, председник ПСЖ-а Насер Ал Келаифи отворио карте и пред суперагента Жоржа Мендеша изашао са јасним ставом: "Постоји само један. Један велики посао за ПСЖ. Само Кристијано Роналдо".

Разлика у односу на раније покушаје Парижана је та што Ал Келаифи овај пут има “подршку са врха“. У случају ПСЖ-а на врху је катарски емир, шеик Ал Тани, највећи Роналдов фан. Португалчев долазак у Град светлости одавно је Ал Танијев сан. А шеици умеју да плате за снове. Раније им то није довољавао Уефин финансијски фер-плеј, он више није актуелан, а Мендеш је намирисао новац са Блиског истога и већ се одомаћио у Паризу.

Према изворима РМЦ-а, Роналдов менаџер је већ саветовао ПСЖ у неколико трансфера - пропала додуше - али је оставио утисак. Зна он како да некоме уђе под кожу. Штавише, већ неколико пута је био Ал Келаифијев гост у Дохи.

Извори блиски управљачкој структури на Парку принчева зато сада причају да Роналдов параф више “није сан, већ могућност“, јер само два човека могу да замене Ибрахимовића. Сви знамо и која два. Мендеш је шеицима већ рекао да Реал неће пустити сада већ 30-годишњег Португалца за мање од 80.000.000 евра. Ту је још толико за четворогодишњи уговор за Роналда. То је минимум.

Већ седам година је Роналдо на Сантјаго Бернабеу. Ретки странци издрже толико у једном клубу. Када је Роналдо недавно са репрезентацијом Португала гостовао у Француској париска публика га је поздравила овација.

Јасно је - цео Париз ради у служби једног циља.

Коментари / 0

Оставите коментар