Ofanziva šeika Al Tanija: Ne žalim pare, dovedite mi Ronalda!

Hoću njega i samo njega! PSŽ je ovaj put izgleda ozbiljno rešio da napadne Portugalca. Asa Reala pritiskaju menadžeri, kolege...

 

Fudbal 25.10.2015 | 10:40
Ofanziva šeika Al Tanija: Ne žalim pare, dovedite mi Ronalda!

Dugo je već dolazak Kristijana Ronalda u Pari Sen Žermen tema u Francuskoj. Iako se čini da ni Sveci nikada nisu zaista verovali u šanse da u svoj tabor privole jednog od najboljih igrača svih vremena. Ali sudeći po svemu arapski vlasnici PSŽ-a sada su rešili da krenu u potpunu ofanzivu na asa madridskog Reala. “Ne“, neće privatiti kao odgovor.

Logika je prosta. Zlatanu Ibrahimoviću bliži se kraj na Parku prinčeva, a njega je teško zameniti ako želiš da budeš u krugu najvećih. Kristijano Ronaldo svakako spada u još manji krug probranih koji bi mogli i da nadmaše "efekat Ibrahimović" u Parizu. Stoga je, javlja ugledni RMC, predsednik PSŽ-a Naser Al Kelaifi otvorio karte i pred superagenta Žorža Mendeša izašao sa jasnim stavom: "Postoji samo jedan. Jedan veliki posao za PSŽ. Samo Kristijano Ronaldo".

Razlika u odnosu na ranije pokušaje Parižana je ta što Al Kelaifi ovaj put ima “podršku sa vrha“. U slučaju PSŽ-a na vrhu je katarski emir, šeik Al Tani, najveći Ronaldov fan. Portugalčev dolazak u Grad svetlosti odavno je Al Tanijev san. A šeici umeju da plate za snove. Ranije im to nije dovoljavao Uefin finansijski fer-plej, on više nije aktuelan, a Mendeš je namirisao novac sa Bliskog istoga i već se odomaćio u Parizu.

Prema izvorima RMC-a, Ronaldov menadžer je već savetovao PSŽ u nekoliko transfera - propala doduše - ali je ostavio utisak. Zna on kako da nekome uđe pod kožu. Štaviše, već nekoliko puta je bio Al Kelaifijev gost u Dohi.

Izvori bliski upravljačkoj strukturi na Parku prinčeva zato sada pričaju da Ronaldov paraf više “nije san, već mogućnost“, jer samo dva čoveka mogu da zamene Ibrahimovića. Svi znamo i koja dva. Mendeš je šeicima već rekao da Real neće pustiti sada već 30-godišnjeg Portugalca za manje od 80.000.000 evra. Tu je još toliko za četvorogodišnji ugovor za Ronalda. To je minimum.

Već sedam godina je Ronaldo na Santjago Bernabeu. Retki stranci izdrže toliko u jednom klubu. Kada je Ronaldo nedavno sa reprezentacijom Portugala gostovao u Francuskoj pariska publika ga je pozdravila ovacija.

Jasno je - ceo Pariz radi u službi jednog cilja.

Komentari / 0

Ostavite komentar