Анализа: Шта се дешава са Роналдовим слободњацима?!

Статистика каже да је Роналдо у проблему. Очајан скор из слободних удараца у последње време.

Фудбал 23.10.2015 | 18:00
Анализа: Шта се дешава са Роналдовим слободњацима?!

Дугачак залет, раширене ноге, уздах, а онда висок лук лопте која брзо пропада и завршава у мрежи.

То је Роналдова специјалност. Или је то бивша специјалност...

Кристијано Роналдо, још увек актуелни најбољи фудбалер света, у последње време има много проблема са извођењем директних слободних удараца. Како су његови потези, па и овакве ситнице, под сталном присмотром медија у Шпанији добио је много критика на свој рачун...

Неки чак инсистирају на томе да Роналдо престане да изводи слободњаке, па да лопту и шансу за гол да неком другом, јер Реал поседује још неколико одличних извођача прекида попут Хамеса Родригеза, Луке Модрића, Тонија Кроса, Герета Бејла...

Проблем са Роналдовим слободњацима у последње време је и то што уопште не прете голманима, јер или заврше у живом зиду или у публици. Уз медијски притисак, ово ће бити још више фрустрирајуће за Роналда.

Његова репутација као одличног извођача прекида због тога "трпи", па веровали или не постигао је само два гола из претходних 88 покушаја.

Од 2009. године, односно откако је дошао у Реал Мадрид, постигао је чак 23 гола из слободних удараца, што је бројка на којој би му сви позавидели.

У Европи се у овом тренутку неки други фудбалери истичу у том сегменту, пре свих Миралем Пјанић који је у невероватној форми, као и Хакан Чалханоглу из Леверкузена.

Занимљиво је да би Пјанић морао да промаши наредна 162 слободна ударца како би дошао на тренутни Роналдов проценат од 2,2%.

Коментари / 0

Оставите коментар