Analiza: Šta se dešava sa Ronaldovim slobodnjacima?!

Statistika kaže da je Ronaldo u problemu. Očajan skor iz slobodnih udaraca u poslednje vreme.

Fudbal 23.10.2015 | 18:00
Analiza: Šta se dešava sa Ronaldovim slobodnjacima?!

Dugačak zalet, raširene noge, uzdah, a onda visok luk lopte koja brzo propada i završava u mreži.

To je Ronaldova specijalnost. Ili je to bivša specijalnost...

Kristijano Ronaldo, još uvek aktuelni najbolji fudbaler sveta, u poslednje vreme ima mnogo problema sa izvođenjem direktnih slobodnih udaraca. Kako su njegovi potezi, pa i ovakve sitnice, pod stalnom prismotrom medija u Španiji dobio je mnogo kritika na svoj račun...

Neki čak insistiraju na tome da Ronaldo prestane da izvodi slobodnjake, pa da loptu i šansu za gol da nekom drugom, jer Real poseduje još nekoliko odličnih izvođača prekida poput Hamesa Rodrigeza, Luke Modrića, Tonija Krosa, Gereta Bejla...

Problem sa Ronaldovim slobodnjacima u poslednje vreme je i to što uopšte ne prete golmanima, jer ili završe u živom zidu ili u publici. Uz medijski pritisak, ovo će biti još više frustrirajuće za Ronalda.

Njegova reputacija kao odličnog izvođača prekida zbog toga "trpi", pa verovali ili ne postigao je samo dva gola iz prethodnih 88 pokušaja.

Od 2009. godine, odnosno otkako je došao u Real Madrid, postigao je čak 23 gola iz slobodnih udaraca, što je brojka na kojoj bi mu svi pozavideli.

U Evropi se u ovom trenutku neki drugi fudbaleri ističu u tom segmentu, pre svih Miralem Pjanić koji je u neverovatnoj formi, kao i Hakan Čalhanoglu iz Leverkuzena.

Zanimljivo je da bi Pjanić morao da promaši naredna 162 slobodna udarca kako bi došao na trenutni Ronaldov procenat od 2,2%.

Komentari / 0

Ostavite komentar