Антић: Национални стадион гура проблеме под тепих!

Бивши селектор Србије о тренутном стању репрезентације и домаћег фудбала...

Фудбал 23.10.2015 | 15:20
Антић: Национални стадион гура проблеме под тепих!

Последњи пут када је фудбалска репрезентација Србије остварила запажен резултат, на месту селектора био је Радомир Антић.

Некадашњи тренер Реал Мадрида, Атлетико Мадрида, Барселоне... одвео је "орлове" на Светско првенству у Јужној Африци 2010. године.

У разговору за Спорт, Антић је говорио о актуелној ситуацији у домаћем фудбалу, посебно оној која се односи на неуспехе националног тима.

"Нико ко је искрени Србин, патриота, не може да буде равнодушан на то што нас неће бити на још једном великом такмичењу, Европском првенству у Француској следеће године. Жао ми је тих момака... Нећу да улазим у њихове квалитете, али нешто друго је проблем", рекао је Антић и наставио:

"Наш највећи проблем је у томе што не видимо шта нас кочи. Односно, нећемо да видимо".

По мишљењу бившег селектора, поред репрезентативног, од великог је значаја побољшати и клупски фудбал.

"Зна се шта је предуслов за развој фудбала у некој земљи - успех сениорске репрезентације и пласман клубова у евро-такмичења. Нас нема ни на Мундијалу, ни на Европском првенству, Звезда је испала у првом двомечу у Европи... Свака част Партизану, али такви успеси нису константни, а нама је то потребно".

Осврнуо се Антић и на причу о изградњи Националног стадиона. У негативном контексту.

"Видим да се прича о Националном стадиону, као што се причало о 'Кући фудбала'. Сада ће опет стварни проблеми да се гурају под тепих, све док стадион не буде изграђен, наредних десет година".

На конкретно питање има ли решења на видику, одговорио је одрично, а на то да ли је проблем у председнику ФСС Томиславу Караџићу је рекао:

"Није моје да причам о томе, јер одмах крену критике на мој рачун. Знам само да се цело друштво реформише, само нам фудбал стагнира. Једно је сигурно, средстава има. Када смо се пласирали на Мундијал 2010, велики новац се слио у касу ФС Србије, а највећи проблем су на крају била дуговања према мени. Класична замена теза", закључио је Радомир Антић у разговору за Спорт и на питање до када планира да одмара, пошто је после рада у Кини тренутно без посла, уз осмех одговорио:

"Нема за мене бриге, биће посла".

Коментари / 0

Оставите коментар