Antić: Nacionalni stadion gura probleme pod tepih!

Bivši selektor Srbije o trenutnom stanju reprezentacije i domaćeg fudbala...

Fudbal 23.10.2015 | 15:20
Antić: Nacionalni stadion gura probleme pod tepih!

Poslednji put kada je fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila zapažen rezultat, na mestu selektora bio je Radomir Antić.

Nekadašnji trener Real Madrida, Atletiko Madrida, Barselone... odveo je "orlove" na Svetsko prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.

U razgovoru za Sport, Antić je govorio o aktuelnoj situaciji u domaćem fudbalu, posebno onoj koja se odnosi na neuspehe nacionalnog tima.

"Niko ko je iskreni Srbin, patriota, ne može da bude ravnodušan na to što nas neće biti na još jednom velikom takmičenju, Evropskom prvenstvu u Francuskoj sledeće godine. Žao mi je tih momaka... Neću da ulazim u njihove kvalitete, ali nešto drugo je problem", rekao je Antić i nastavio:

"Naš najveći problem je u tome što ne vidimo šta nas koči. Odnosno, nećemo da vidimo".

Po mišljenju bivšeg selektora, pored reprezentativnog, od velikog je značaja poboljšati i klupski fudbal.

"Zna se šta je preduslov za razvoj fudbala u nekoj zemlji - uspeh seniorske reprezentacije i plasman klubova u evro-takmičenja. Nas nema ni na Mundijalu, ni na Evropskom prvenstvu, Zvezda je ispala u prvom dvomeču u Evropi... Svaka čast Partizanu, ali takvi uspesi nisu konstantni, a nama je to potrebno".

Osvrnuo se Antić i na priču o izgradnji Nacionalnog stadiona. U negativnom kontekstu.

"Vidim da se priča o Nacionalnom stadionu, kao što se pričalo o 'Kući fudbala'. Sada će opet stvarni problemi da se guraju pod tepih, sve dok stadion ne bude izgrađen, narednih deset godina".

Na konkretno pitanje ima li rešenja na vidiku, odgovorio je odrično, a na to da li je problem u predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću je rekao:

"Nije moje da pričam o tome, jer odmah krenu kritike na moj račun. Znam samo da se celo društvo reformiše, samo nam fudbal stagnira. Jedno je sigurno, sredstava ima. Kada smo se plasirali na Mundijal 2010, veliki novac se slio u kasu FS Srbije, a najveći problem su na kraju bila dugovanja prema meni. Klasična zamena teza", zaključio je Radomir Antić u razgovoru za Sport i na pitanje do kada planira da odmara, pošto je posle rada u Kini trenutno bez posla, uz osmeh odgovorio:

"Nema za mene brige, biće posla".

Komentari / 0

Ostavite komentar