Убијен професор, четири ђака повријеђена

Један професор је убијен, а четири ђака су повређена у школи у Тролхатану на југу Шведске у нападу маскираног мушкарца кога је полиција тешко ранила, навели су шведски званичници.

Свијет 22.10.2015 | 14:40
Убијен професор, четири ђака повријеђена

Александар Бошковић, Србин који ради у школи у Тролхатану као професор српског језика, за "Блиц" каже да међу повређенима нема држављана Србије.

- Ученици који су повређени у нападу су арапског и сомалијског порекла. Нема повређених Срба - каже Александар.

Међу жртвама су једна одрасла особа и четворо деце, али се још не зна ко је од њих убијен.

"Могу да потврдим да је једна особа убијена", рекла је за Франс прес портпаролка болнице у Тролхетану Лота Абрахамсон, која није могла да наведе идентитет настрадале особе.

Како је пренела агенција Ројтерс, нападач је рањен и пребачен је у болницу.

Здравствени званичници навели су да је један професор подлегао ранама од напада и два дјака стара 11 и 15 година су тешко повређена са посекотинама. Рекли су и да је нападач у тешком стању.

Напад се одиграо у школи Кронан, у индустријском месту од око 50.000 становника, северно од Гетеборга. Детаљи напада засад нису познати.

Извор: Блиц/Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Локални Беивик

22.10.2015 20:43

21 година, повуцен, тих, пристојан. Мрзња према странцима али и експлозија из особе коју од малих ногу тренирају да буде тих, смирен. Покоран јер дрзава ма колико демократска је Краљевина са својим устројством и елитама те сиротињом. То је дио и проблематике у Норвеској. Исти рецепт: покорност, смиреност. Љутња је за странце који нису поданици. Бојим се да це тих прскања бити јос висе како криза тресе земљу, а интернет показује разврат елите базиран само на крви аријевског поријекла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

22.10.2015 21:00

Домаци. Еxпрессен казе да је био десницар. Они хоце уставну републику. Убио је хендикепираног уценика и особу која је том дјецаку помагала. Мора се бити тезак инвалид да би се добио уценицки асистент. Остало као сто написах.

ОДГОВОРИТЕ