Ubijen profesor, četiri đaka povrijeđena

Jedan profesor je ubijen, a četiri đaka su povređena u školi u Trolhatanu na jugu Švedske u napadu maskiranog muškarca koga je policija teško ranila, naveli su švedski zvaničnici.

Svijet 22.10.2015 | 14:40
Ubijen profesor, četiri đaka povrijeđena

Aleksandar Bošković, Srbin koji radi u školi u Trolhatanu kao profesor srpskog jezika, za "Blic" kaže da među povređenima nema državljana Srbije.

- Učenici koji su povređeni u napadu su arapskog i somalijskog porekla. Nema povređenih Srba - kaže Aleksandar.

Među žrtvama su jedna odrasla osoba i četvoro dece, ali se još ne zna ko je od njih ubijen.

"Mogu da potvrdim da je jedna osoba ubijena", rekla je za Frans pres portparolka bolnice u Trolhetanu Lota Abrahamson, koja nije mogla da navede identitet nastradale osobe.

Kako je prenela agencija Rojters, napadač je ranjen i prebačen je u bolnicu.

Zdravstveni zvaničnici naveli su da je jedan profesor podlegao ranama od napada i dva djaka stara 11 i 15 godina su teško povređena sa posekotinama. Rekli su i da je napadač u teškom stanju.

Napad se odigrao u školi Kronan, u industrijskom mestu od oko 50.000 stanovnika, severno od Geteborga. Detalji napada zasad nisu poznati.

Izvor: Blic/Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Lokalni Beivik

22.10.2015 20:43

21 godina, povucen, tih, pristojan. Mrznja prema strancima ali i eksplozija iz osobe koju od malih nogu treniraju da bude tih, smiren. Pokoran jer drzava ma koliko demokratska je Kraljevina sa svojim ustrojstvom i elitama te sirotinjom. To je dio i problematike u Norveskoj. Isti recept: pokornost, smirenost. Ljutnja je za strance koji nisu podanici. Bojim se da ce tih prskanja biti jos vise kako kriza trese zemlju, a internet pokazuje razvrat elite baziran samo na krvi arijevskog porijekla.

ODGOVORITE
Name

Da

22.10.2015 21:00

Domaci. Expressen kaze da je bio desnicar. Oni hoce ustavnu republiku. Ubio je hendikepiranog ucenika i osobu koja je tom djecaku pomagala. Mora se biti tezak invalid da bi se dobio ucenicki asistent. Ostalo kao sto napisah.

ODGOVORITE