Студенти из Бањалуке код патријарха Иринеја

Његова светост патријарх српски Иринеј примио је у Патријаршији у Београду групу студената Високе школе унутрашњих послова из Бањалуке, њихове професоре и војног свештеника, пожељевши им да се осјећају као у свом дому и да раде у интересу свог народа.

Република Српска 22.10.2015 | 13:55
Студенти из Бањалуке код патријарха Иринеја

Обраћајући се студентима Високе школе унутрашњих послова, патријарх Иринеј је истакао да су они будући кадар који ће водити ред и поредак у Републици Српској и да школовањем треба да се оспособе за ту деликатну дужност да би успјешно обављали посао који им буде повјерен у корист свог народа.

"Желим да се у овој заједничкој кући осећате као у свом дому. То је дом који прима све српске нараштаје Србије, Републике Српске, Црне Горе, бивших република и свуда где српски народ живи, али не заборављамо и Србе у дијаспори који су далеко од својих корена, а ипак нису престали бити укорењени у темеље овог народа", рекао је патријарх Иринеј.

Патријарх Иринеј је нагласио да ће задатак студената бити да се сузбије зло и подстакну они, који чине добро, прије свега себи и свом народу.

"То очекује од вас народ, држава која вас школује, да испуните оно што ће бити пред вама, а све у интересу свог народа", рекао је патријарх Иринеју.

Начелник Управе за полицијско образовање професор Миле Шикман поклонио је патријарху Иринеју полицијски знак са посветом и захвалио за пријем.

Шикман је пренио поздрав министра унутрашњих послова Српске Драгана Лукача и свих запослених у Министарству и студената ове школе.

Ово је први пут да је патријарх српски званично примио делегацију са Високе школе унутрашњих послова из Бањалуке.

Студенти су посјетили и Музеј Српске православне цркве и Саборну цркву.

 

 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Серафим

22.10.2015 12:01

Удбаси су удбаси једни у униформама а други у мантијама сви су радили за тита а данс раде за масонску лозу и нови светски поредак ЦИА спијуни и плаценици!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

макарије

22.10.2015 12:02

Назалост црква цути о криминалу у Рс и Србији мада има са њима доста додирних тацака,наводно смо секуларна дрзава а Иринеј се пред изборе појављује у Бањалуци. О скромности о којој се Патријарх Павле залагао остало је записано у времену и књигаама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атеиста, све убјеђенији

22.10.2015 12:44

У цркви знају да је часни суд негдје горе и да грешнике након упокојења казна чека негдје горе. Нико му измакао није. Томе уче и ове студенте. Сви ће одговарати тамо негдје горе пред часним судом, а он је строг. Овдје и не морају и не требају одговарати, овдје на овом свијету само им учинити несметан пролаз. У рахатлуку. Како и колико коме, то је све у рукама ових у тексту поменутих... Амен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасиковиц Дервента

22.10.2015 13:58

Богами си у праву .100%

Name

Ре

22.10.2015 19:05

Тако нешто говори и Григорије фром Херцеговина. И он пријети страшним судом, и он каже да ови земаљски нису ни важни.

Name

БЛ

22.10.2015 15:43

Додиков приватно поп

ОДГОВОРИТЕ
Name

није тако,

22.10.2015 18:24

Пуни сте енергије али нагативне.

Name

борац

22.10.2015 21:10

Ста це студенти он воли само бају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

22.10.2015 23:23

Богу се моле а Удби исповједају а њихова молитва је: Удбо наша, Која си на земљи, да се свети име твоје; да дође царство твоје, да буде воља твоја, и на земљи као на небу. Хљеб нас насушни дај нам данас; и опрости нам дугове наше ако нисмо несто пријавили,украли и цинкарили, икао ми никад ником не опрастамо; и не уведи нас у зивот радника и постене интелигенције , но избави нас од те бједе. Јер је твоје царство, и сила, и слава у векове векова. Амин.

ОДГОВОРИТЕ