Studenti iz Banjaluke kod patrijarha Irineja

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej primio je u Patrijaršiji u Beogradu grupu studenata Visoke škole unutrašnjih poslova iz Banjaluke, njihove profesore i vojnog sveštenika, poželjevši im da se osjećaju kao u svom domu i da rade u interesu svog naroda.

Republika Srpska 22.10.2015 | 13:55
Studenti iz Banjaluke kod patrijarha Irineja

Obraćajući se studentima Visoke škole unutrašnjih poslova, patrijarh Irinej je istakao da su oni budući kadar koji će voditi red i poredak u Republici Srpskoj i da školovanjem treba da se osposobe za tu delikatnu dužnost da bi uspješno obavljali posao koji im bude povjeren u korist svog naroda.

"Želim da se u ovoj zajedničkoj kući osećate kao u svom domu. To je dom koji prima sve srpske naraštaje Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, bivših republika i svuda gde srpski narod živi, ali ne zaboravljamo i Srbe u dijaspori koji su daleko od svojih korena, a ipak nisu prestali biti ukorenjeni u temelje ovog naroda", rekao je patrijarh Irinej.

Patrijarh Irinej je naglasio da će zadatak studenata biti da se suzbije zlo i podstaknu oni, koji čine dobro, prije svega sebi i svom narodu.

"To očekuje od vas narod, država koja vas školuje, da ispunite ono što će biti pred vama, a sve u interesu svog naroda", rekao je patrijarh Irineju.

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje profesor Mile Šikman poklonio je patrijarhu Irineju policijski znak sa posvetom i zahvalio za prijem.

Šikman je prenio pozdrav ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača i svih zaposlenih u Ministarstvu i studenata ove škole.

Ovo je prvi put da je patrijarh srpski zvanično primio delegaciju sa Visoke škole unutrašnjih poslova iz Banjaluke.

Studenti su posjetili i Muzej Srpske pravoslavne crkve i Sabornu crkvu.

 

 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Serafim

22.10.2015 12:01

Udbasi su udbasi jedni u uniformama a drugi u mantijama svi su radili za tita a dans rade za masonsku lozu i novi svetski poredak CIA spijuni i placenici!!!

ODGOVORITE
Name

makarije

22.10.2015 12:02

Nazalost crkva cuti o kriminalu u Rs i Srbiji mada ima sa njima dosta dodirnih tacaka,navodno smo sekularna drzava a Irinej se pred izbore pojavljuje u Banjaluci. O skromnosti o kojoj se Patrijarh Pavle zalagao ostalo je zapisano u vremenu i knjigaama.

ODGOVORITE
Name

Ateista, sve ubjeđeniji

22.10.2015 12:44

U crkvi znaju da je časni sud negdje gore i da grešnike nakon upokojenja kazna čeka negdje gore. Niko mu izmakao nije. Tome uče i ove studente. Svi će odgovarati tamo negdje gore pred časnim sudom, a on je strog. Ovdje i ne moraju i ne trebaju odgovarati, ovdje na ovom svijetu samo im učiniti nesmetan prolaz. U rahatluku. Kako i koliko kome, to je sve u rukama ovih u tekstu pomenutih... Amen.

ODGOVORITE
Name

Jasikovic Derventa

22.10.2015 13:58

Bogami si u pravu .100%

Name

Re

22.10.2015 19:05

Tako nešto govori i Grigorije from Hercegovina. I on prijeti strašnim sudom, i on kaže da ovi zemaljski nisu ni važni.

Name

BL

22.10.2015 15:43

Dodikov privatno pop

ODGOVORITE
Name

nije tako,

22.10.2015 18:24

Puni ste energije ali nagativne.

Name

borac

22.10.2015 21:10

Sta ce studenti on voli samo baju.

ODGOVORITE
Name

exsa

22.10.2015 23:23

Bogu se mole a Udbi ispovjedaju a njihova molitva je: Udbo naša, Koja si na zemlji, da se sveti ime tvoje; da dođe carstvo tvoje, da bude volja tvoja, i na zemlji kao na nebu. Hljeb nas nasušni daj nam danas; i oprosti nam dugove naše ako nismo nesto prijavili,ukrali i cinkarili, ikao mi nikad nikom ne oprastamo; i ne uvedi nas u zivot radnika i postene inteligencije , no izbavi nas od te bjede. Jer je tvoje carstvo, i sila, i slava u vekove vekova. Amin.

ODGOVORITE