Отворено писмо министру Богданићу

Градоначелник и предсједници општина Источног Сарајева, као и представници СДС-а, ПДП-а, НДП-а и СНСД-а у том граду упутили су отворено писмо Министру здравља и социјалне заштите Драгану Богданићу због непредузимања благовремених мјера на рјешавању нагомиланих проблема у Болници Источно Сарајево-Касиндо.

Република Српска 22.10.2015 | 12:24
Отворено писмо министру Богданићу

У писму се истиче да су се нарушили међуљудски односи међу радним особљем ове здравствене установе и да би ситуација могла да измакне контроли уколико се хитно не предузму адекватне мјере.

Као посљедица такве ситуације, грађани Сарајевско-романијске регије су принуђени да адекватну здравствену заштиту траже у другим здравственим установама у Републици Српској(првенствено у Фочи) и Федерацији БиХ(Клинички центар Кошево) што за њих изискује додатне финансијаке трошкове у временима економске кризе.

У циљу изналажења рјешења за наведене проблеме у здравственој заштити на простору Источног Сарајева на састанку су једногласно донешени сљедећи закључци:

-Да Управни одбор Болнице Источно Сарајево-Касиндо и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић не прихвате предложену систематизацију директора Болнице до постизања коначног договора о статусу Болнице Источно Сарајево-Касиндо

-Да министар здравља и социјалне заштите у року од 48 сати од слања овог писма одржи састанак са руководством Града, представницима локалних заједница у саставу града, свих политичких странака које партиципирају у градској скупштини и у циљу рјешавања актуелних проблема у Болници

-Очекујемо да министар здравља и социјалне заштите покаже разумијевање за наведене проблеме и да исте рјеши у што краћем року, јер ће у супротном потписници овога писма ради заштите права на адекватну здравствену заштиту грађана Источног Сарајева бити принуђени на примјену радикалнијих мјера.

Састанку у просторијама Градске управе Источног Сарајева су присуствовали градоначелник Ненад Самарџија, предсједник Скупштине града Мирослав Лучић, начелник општине Источна Илиџа Предраг Ковач, начелник општине Источно Ново Сарајево и предсједник општинског одбора СНСД Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, начелник општине Соколац Милован Бјелица, начелник општине Пале Миодраг Ковачевић, начелник општине Трново Ненад Мишовић, начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић, предсједник Градског одбора СДС Источно Сарајево Дарко Бабаљ, предсједник општинског одбора СДС Источно Ново Сарајево Небојша Попић, замјеник предсједника градског одбора ПДП Источно Сарајево Раде Ћосовић, предсједник регионалног одбора НДП Источно Сарајево Зоран Трапара.

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Изгледа да је...

22.10.2015 10:32

Догорило до ноктију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јес вала

22.10.2015 10:42

Цим и СНСД није задовољан. Склањајте Богданица док је вријеме.

Name

нено

22.10.2015 13:54

И ста онда? Доце неко други који це ресити проблеме који вец постоје деценијама? Није проблем Богданиц!

Name

Нено Нено

22.10.2015 14:54

Нено, није циљ смјена Богданића и готово. Циљ је све отворити из фиока и рашчистити, само да буду храбри и од акције.

Name

Мила

22.10.2015 11:42

Ако Миле нареди Богданицу, доци це, а посто Миле није заинтересован за Истоцни дио Реп. Српске, од тог нема ниста, знаци да пропадамо тотално

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

22.10.2015 14:09

Како је заинтересован да изграде зградицу за као потребе влад па 30 милионцица са својим талдзијама!!!

Name

КОНДОР

22.10.2015 11:44

ТО ЈЕ СКРБИЦЕВ КУМ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

свакодневница

22.10.2015 11:46

У Федерацији сваки дан неко "напипа тјорку": "Тренутно је у току поновни претрес канцеларија Кантоналне управе за инспекцијске послове ТК, гдје су припадници МУП-а ТК довели и Бесима Дураковића да присуствује претресу. Дураковић је јучер пред крај радног времена покушао изнијети одређену документацију из Кантоналне управе за инспекцијске послове ТК, али га је у томе спријечила полиција, чиме је починио кривично дјело спречавање доказивања. Како је данас потврдио гласноговорник Тужилаштва ТК Адмир Арнаутовић, Дураковић је осумњичен за кривично дјело злоупотребе положаја и овласти, спречавање доказивања и још нека кривична дјела, о чему ће бити више детаља када се достави извјештај МУП-а ТК, а ради се о основама сумње о одређеним незаконитостима у раду Управе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поглед са Гувна

22.10.2015 12:09

А што Богданићу, шта он има с тим..??!! Није он ту да рјешава, боже сачувај, он је ту да покрива трагове, да претходни падну у измаглицу, маглу и заборав. И министар и они до њега и они са Паприковца што се као на Фордовој траци мијењају. Јер, у забораву је спас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

22.10.2015 12:12

КАЖУ ДА ЈЕ МИНИСТАР БОГДАНИЋ "СМРТ" ЗА ЗДРАВСТВО... ЗА ТЕГЕЛТИЈУ, МИНИСТРА ФИНАНСИЈА, БОГДАНИЋ ЈЕ НАЈБОЉИ МИНИСТАР ЗДРАВЉА ДО САДА, ЈЕР БОГДАНИЋ СА ЊИМ ЛАКО РЈЕШАВА САМО СВОЈЕ "МАЛЕ" ЛИЧНЕ ЗАХТЈЕВЕ, А ЗА СВОЈЕ МИНИСТАРСТВО СЕ НЕ ЗАЛАЖЕ, НТИ СЕ БОРИ ДА СЕ ИЗМИРЕ ДУГОВАЊА БУЏЕТА ПРЕМА ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА И ДОБАВЉАЧИМА.... ЗАДЊА ИНФОРМАЦИЈА ЈЕ ДА ЈЕ БЛОКИРАН РАЧУН ФОНДА ЗДРАВСТВЕНОГ ОСИГУРАЊА, ЈЕР СЕ НЕКИ СТРАНИ ПОВЈЕРИОЦИ БОЈЕ ДА НЕЋЕ НАПЛАТИТИ СВОЈА МИЛИОНСКА ПОТРАЖИВАЊА ПА СУ ПРИСТУПИЛИ ПРИНУДНОЈ НАПЛАТИ. ДАКЛЕ КРАЈ АГОНИЈЕ ЗДРАВСТВА ЈЕ НА ВИДИКУ.... ДУГОВИ ЋЕ РАЗОРИТИ ОВАЈ НАКАРАДНИ СИСТЕМ КОЈИ ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈЈАЧИХ КРАКОВА КОРУПЦИЈСКЕ ХОБОТНИЦЕ ВЛАСТИ ... ДАКЛЕ ДОДИК ЋЕ НА КРАЈУ ИПАК ПРИЈЕ ПЛАНА МОРАТИ СМЈЕНИТИ ОВОГА ЖЕЉКИНОГ МИНИСТРА И ПОСЛАТИ ГА ТАМО ОДАКЛЕ ЈЕ ДОШАО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солутион

22.10.2015 13:28

Сад ће доћи прва транша од 300 милиона $. Стали повјериоци у ред, легле тужбе већ. Можда ухљеби на буџету не добију додатак за зимницу.

Name

Борац И категорије

22.10.2015 14:03

Ово у случају да Мин.Богданић не изађе у сусрет радницима Болнице Касиндо могло да доведе до правих радикалних немира,јер народ нема куд више назад...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

22.10.2015 14:38

У ФОЦИ РАДИ СУМАР НА ДИЈАЛИЗИ,ЦИСТАЦИЦА НА МИКРОБИОЛОГИЈИ,КАО СЕСТРЕ,САМО ЗАТО СТО СУ ЦРВЕНИ,УСТАЈ ПОСТЕНИ НАРОДЕ ДА ПРОТЕРАМО БАНДУ ЦРВЕНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Палеливе

22.10.2015 19:14

Здравство је досло на дно постојеца руководства су струку ставила под ноге. На Палама у Дому Здравља гдје је директор ПДП поцели су да раде сестре са дипломом из Љубуског добијете диплому задовољством мјесец дана без обзира коју сте сколу раније заврсили тако да це вас из сока извлацити сестра градјевински радник. У касиндолу су успјели да подијеле раднике у неколико група те је тако лаксе управљати. Од лабораторијских налаза мозете урадити крвну слику и налаз урина. Ако вам треба нека рефундација од фонда да би је остварили највоље да промијените мјесто боравка и пријавите се у Бањалују. Директори нас укопавају пацијенти трпе и суте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

23.10.2015 10:19

У болници касиндо је опсти хаос , директор болнице је болесник који само ради по налогу владе која је дефинитивно одлуцил да угаси болницу. Једино рјесење је да се овај тодоровиц натјер преко капије и да народ истоцног сарајева изаде на улице блокира све саобрацајнице ма сву граданску непослуснос и да се ови снсдеовци исдсесовци слозе јер болница нема алтернативу!

ОДГОВОРИТЕ