Otvoreno pismo ministru Bogdaniću

Gradonačelnik i predsjednici opština Istočnog Sarajeva, kao i predstavnici SDS-a, PDP-a, NDP-a i SNSD-a u tom gradu uputili su otvoreno pismo Ministru zdravlja i socijalne zaštite Draganu Bogdaniću zbog nepreduzimanja blagovremenih mjera na rješavanju nagomilanih problema u Bolnici Istočno Sarajevo-Kasindo.

Republika Srpska 22.10.2015 | 12:24
Otvoreno pismo ministru Bogdaniću

U pismu se ističe da su se narušili međuljudski odnosi među radnim osobljem ove zdravstvene ustanove i da bi situacija mogla da izmakne kontroli ukoliko se hitno ne preduzmu adekvatne mjere.

Kao posljedica takve situacije, građani Sarajevsko-romanijske regije su prinuđeni da adekvatnu zdravstvenu zaštitu traže u drugim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj(prvenstveno u Foči) i Federaciji BiH(Klinički centar Koševo) što za njih iziskuje dodatne finansijake troškove u vremenima ekonomske krize.

U cilju iznalaženja rješenja za navedene probleme u zdravstvenoj zaštiti na prostoru Istočnog Sarajeva na sastanku su jednoglasno donešeni sljedeći zaključci:

-Da Upravni odbor Bolnice Istočno Sarajevo-Kasindo i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić ne prihvate predloženu sistematizaciju direktora Bolnice do postizanja konačnog dogovora o statusu Bolnice Istočno Sarajevo-Kasindo

-Da ministar zdravlja i socijalne zaštite u roku od 48 sati od slanja ovog pisma održi sastanak sa rukovodstvom Grada, predstavnicima lokalnih zajednica u sastavu grada, svih političkih stranaka koje participiraju u gradskoj skupštini i u cilju rješavanja aktuelnih problema u Bolnici

-Očekujemo da ministar zdravlja i socijalne zaštite pokaže razumijevanje za navedene probleme i da iste rješi u što kraćem roku, jer će u suprotnom potpisnici ovoga pisma radi zaštite prava na adekvatnu zdravstvenu zaštitu građana Istočnog Sarajeva biti prinuđeni na primjenu radikalnijih mjera.

Sastanku u prostorijama Gradske uprave Istočnog Sarajeva su prisustvovali gradonačelnik Nenad Samardžija, predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić, načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo i predsjednik opštinskog odbora SNSD Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević, načelnik opštine Trnovo Nenad Mišović, načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović, predsjednik Gradskog odbora SDS Istočno Sarajevo Darko Babalj, predsjednik opštinskog odbora SDS Istočno Novo Sarajevo Nebojša Popić, zamjenik predsjednika gradskog odbora PDP Istočno Sarajevo Rade Ćosović, predsjednik regionalnog odbora NDP Istočno Sarajevo Zoran Trapara.

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Izgleda da je...

22.10.2015 10:32

Dogorilo do noktiju.

ODGOVORITE
Name

jes vala

22.10.2015 10:42

Cim i SNSD nije zadovoljan. Sklanjajte Bogdanica dok je vrijeme.

Name

neno

22.10.2015 13:54

I sta onda? Doce neko drugi koji ce resiti probleme koji vec postoje decenijama? Nije problem Bogdanic!

Name

Neno Neno

22.10.2015 14:54

Neno, nije cilj smjena Bogdanića i gotovo. Cilj je sve otvoriti iz fioka i raščistiti, samo da budu hrabri i od akcije.

Name

Mila

22.10.2015 11:42

Ako Mile naredi Bogdanicu, doci ce, a posto Mile nije zainteresovan za Istocni dio Rep. Srpske, od tog nema nista, znaci da propadamo totalno

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

22.10.2015 14:09

Kako je zainteresovan da izgrade zgradicu za kao potrebe vlad pa 30 milioncica sa svojim taldzijama!!!

Name

KONDOR

22.10.2015 11:44

TO JE SKRBICEV KUM...

ODGOVORITE
Name

svakodnevnica

22.10.2015 11:46

U Federaciji svaki dan neko "napipa tjorku": "Trenutno je u toku ponovni pretres kancelarija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK, gdje su pripadnici MUP-a TK doveli i Besima Durakovića da prisustvuje pretresu. Duraković je jučer pred kraj radnog vremena pokušao iznijeti određenu dokumentaciju iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK, ali ga je u tome spriječila policija, čime je počinio krivično djelo sprečavanje dokazivanja. Kako je danas potvrdio glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, Duraković je osumnjičen za krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlasti, sprečavanje dokazivanja i još neka krivična djela, o čemu će biti više detalja kada se dostavi izvještaj MUP-a TK, a radi se o osnovama sumnje o određenim nezakonitostima u radu Uprave.

ODGOVORITE
Name

Pogled sa Guvna

22.10.2015 12:09

A što Bogdaniću, šta on ima s tim..??!! Nije on tu da rješava, bože sačuvaj, on je tu da pokriva tragove, da prethodni padnu u izmaglicu, maglu i zaborav. I ministar i oni do njega i oni sa Paprikovca što se kao na Fordovoj traci mijenjaju. Jer, u zaboravu je spas.

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

22.10.2015 12:12

KAŽU DA JE MINISTAR BOGDANIĆ "SMRT" ZA ZDRAVSTVO... ZA TEGELTIJU, MINISTRA FINANSIJA, BOGDANIĆ JE NAJBOLJI MINISTAR ZDRAVLJA DO SADA, JER BOGDANIĆ SA NJIM LAKO RJEŠAVA SAMO SVOJE "MALE" LIČNE ZAHTJEVE, A ZA SVOJE MINISTARSTVO SE NE ZALAŽE, NTI SE BORI DA SE IZMIRE DUGOVANJA BUDŽETA PREMA ZDRAVSTVENIM RADNICIMA I DOBAVLJAČIMA.... ZADNJA INFORMACIJA JE DA JE BLOKIRAN RAČUN FONDA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA, JER SE NEKI STRANI POVJERIOCI BOJE DA NEĆE NAPLATITI SVOJA MILIONSKA POTRAŽIVANJA PA SU PRISTUPILI PRINUDNOJ NAPLATI. DAKLE KRAJ AGONIJE ZDRAVSTVA JE NA VIDIKU.... DUGOVI ĆE RAZORITI OVAJ NAKARADNI SISTEM KOJI JE JEDAN OD NAJJAČIH KRAKOVA KORUPCIJSKE HOBOTNICE VLASTI ... DAKLE DODIK ĆE NA KRAJU IPAK PRIJE PLANA MORATI SMJENITI OVOGA ŽELJKINOG MINISTRA I POSLATI GA TAMO ODAKLE JE DOŠAO...

ODGOVORITE
Name

Solution

22.10.2015 13:28

Sad će doći prva tranša od 300 miliona $. Stali povjerioci u red, legle tužbe već. Možda uhljebi na budžetu ne dobiju dodatak za zimnicu.

Name

Borac I kategorije

22.10.2015 14:03

Ovo u slučaju da Min.Bogdanić ne izađe u susret radnicima Bolnice Kasindo moglo da dovede do pravih radikalnih nemira,jer narod nema kud više nazad...

ODGOVORITE
Name

borac

22.10.2015 14:38

U FOCI RADI SUMAR NA DIJALIZI,CISTACICA NA MIKROBIOLOGIJI,KAO SESTRE,SAMO ZATO STO SU CRVENI,USTAJ POSTENI NARODE DA PROTERAMO BANDU CRVENU

ODGOVORITE
Name

Palelive

22.10.2015 19:14

Zdravstvo je doslo na dno postojeca rukovodstva su struku stavila pod noge. Na Palama u Domu Zdravlja gdje je direktor PDP poceli su da rade sestre sa diplomom iz Ljubuskog dobijete diplomu zadovoljstvom mjesec dana bez obzira koju ste skolu ranije zavrsili tako da ce vas iz soka izvlaciti sestra gradjevinski radnik. U kasindolu su uspjeli da podijele radnike u nekoliko grupa te je tako lakse upravljati. Od laboratorijskih nalaza mozete uraditi krvnu sliku i nalaz urina. Ako vam treba neka refundacija od fonda da bi je ostvarili najvolje da promijenite mjesto boravka i prijavite se u Banjaluju. Direktori nas ukopavaju pacijenti trpe i sute.

ODGOVORITE
Name

Mitar

23.10.2015 10:19

U bolnici kasindo je opsti haos , direktor bolnice je bolesnik koji samo radi po nalogu vlade koja je definitivno odlucil da ugasi bolnicu. Jedino rjesenje je da se ovaj todorovic natjer preko kapije i da narod istocnog sarajeva izade na ulice blokira sve saobracajnice ma svu gradansku neposlusnos i da se ovi snsdeovci isdsesovci sloze jer bolnica nema alternativu!

ODGOVORITE