Туга! Легенда Кројф има рак плућа!

Легенди холандског фудбала и шпанске Барселоне Јохану Кројфу дијагностификован је рак плућа у уторак, преноси француски ’Екип’.

Фудбал 24.10.2015 | 09:40
Туга! Легенда Кројф има рак плућа!

Једном од најбољих фудбалера свих времена Холанђанину Јохану Кројфу дијагностификован је рак плућа, који је откривен тек прошле недеље јављају бројни шпански и каталонски медији. Током недеље он ће се подвргнути даљим испитивањима...

Шпански радио "РАЦ1" и каталонске новине "Мундо Депортиво" добили су информације да је Јохану дијагноза постављена у уторак, али није прецизирано у којој је фази ова болест.

68-годишњи Кројф освојио је много тога и као играч и као тренер, те је немогуће набројати све трофеје које је држао у рукама.

Невероватни фудбалски визионар "власник" је и три златне лопте, а најдубљи траг свакако је оставио у дресу Ајакса и Барселоне, после којег клуб једноставно није био исти.

Са Холандијом је играо финале Светског првенства 1974. године, али су "тотални фудбал" зауставили наравно Немци.

Њему је ова болест откривена на прегледима у Барселони у уторак, а још увек није позато колико је рак распрострањен. Кројф је страствени пушач, а 1991. године имао је инфаркт и операцију на срцу.

Он је током каријере играо за Барселону, Ајакс и Фејнорд, три пута освајао је Златну лопту за најбољег фудбалера света, а био је изабран и за европског играча 20. века. Бранећи боје Холандије, он је освојио друго место на првенству света у Немачкој 1974. године.

Један је од твораца Барселониног ’тоталног фудбала’. За Каталонце је играо од 1973. до 1978. године, а као тренер их је водио од 1988. до 1996. године.

Коментари / 0

Оставите коментар