Tuga! Legenda Krojf ima rak pluća!

Legendi holandskog fudbala i španske Barselone Johanu Krojfu dijagnostifikovan je rak pluća u utorak, prenosi francuski ’Ekip’.

Fudbal 24.10.2015 | 09:40
Tuga! Legenda Krojf ima rak pluća!

Jednom od najboljih fudbalera svih vremena Holanđaninu Johanu Krojfu dijagnostifikovan je rak pluća, koji je otkriven tek prošle nedelje javljaju brojni španski i katalonski mediji. Tokom nedelje on će se podvrgnuti daljim ispitivanjima...

Španski radio "RAC1" i katalonske novine "Mundo Deportivo" dobili su informacije da je Johanu dijagnoza postavljena u utorak, ali nije precizirano u kojoj je fazi ova bolest.

68-godišnji Krojf osvojio je mnogo toga i kao igrač i kao trener, te je nemoguće nabrojati sve trofeje koje je držao u rukama.

Neverovatni fudbalski vizionar "vlasnik" je i tri zlatne lopte, a najdublji trag svakako je ostavio u dresu Ajaksa i Barselone, posle kojeg klub jednostavno nije bio isti.

Sa Holandijom je igrao finale Svetskog prvenstva 1974. godine, ali su "totalni fudbal" zaustavili naravno Nemci.

Njemu je ova bolest otkrivena na pregledima u Barseloni u utorak, a još uvek nije pozato koliko je rak rasprostranjen. Krojf je strastveni pušač, a 1991. godine imao je infarkt i operaciju na srcu.

On je tokom karijere igrao za Barselonu, Ajaks i Fejnord, tri puta osvajao je Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera sveta, a bio je izabran i za evropskog igrača 20. veka. Braneći boje Holandije, on je osvojio drugo mesto na prvenstvu sveta u Nemačkoj 1974. godine.

Jedan je od tvoraca Barseloninog ’totalnog fudbala’. Za Katalonce je igrao od 1973. do 1978. godine, a kao trener ih je vodio od 1988. do 1996. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar