ЕЛ: Десеткована Звезда гостује прваку Европе - Реалу!

Кошаркаши Црвене звезде гостују у четвртак Реал Мадриду (22х) у утакмици другог кола групе А у Евролиги.

Кошарка 22.10.2015 | 14:20
ЕЛ: Десеткована Звезда гостује прваку Европе - Реалу!

Екипа Дејана Радоњића у Мадрид је отпутовала са много кадровских проблема, а уз то првак Европе ће на овој утакмици имати императив победе после пораза у првом колу од Химкија ну гостима.

Црвено-бели ће у Мадриду бити без капитена Луке Митровића, који је повредио колено против Олимпије и сигурно неће играти више у 2015. години. Од раније су повређени Марко Тејић и Немања Дангубић, па је јасно колико тежак посао чека црвено-беле који су Евролигу прошле недеље отворили убедљивом победом против Стразбура 81:59.

"Путујемо у Мадрид са много проблема у овом тренутку, пре свега после пораза у АБА лиги и повреде Митровића. Са друге стране, Реал Мадрид је шампион Европе, клуб који је освојио све што се могло освојити прошле сезоне. Имају квалитетан састав ове сезоне и могу да одбране трофеј. Основа тима остала је иста, поседују велики квалитет и искуство. Са правом очекују да ће бити у финалу Евролиге ове сезоне", рекао је Дејан Радоњић, тренер црвено-белих.

Реал је нешто спорије почео сезону, што је и разумљиво када се у обзир узме чињеница да су носиоци игре имали напорно лето са репрезентацијом Шпаније. Ипак, Пабло Ласо је свестан да Реал мора да победи на овом мечу.

"Након две утакмице у гостима, наредних десет дана у Мадриду ће бити добри за нас, да бисмо се опоравили и вежбали у миру. Претрпели смо пораз на старту Евролиге и утакмица против Црвене звезде је веома битна. Морамо да гледамо своју игру, али да максимално респектујемо противника. Марјановићево место заузео је Скорцанитис, који је другачији играч, али са сличним карактеристикама. Са Цирбесом у ротацији, њихова игра се углавном заснива на центре, који одатле траже слободне играче на свим позицијама", рекао је Ласо, те додао да је ново појачање "краљевског клуба" Џеф Тејлор почео да тренира, али да није сигуран да ли ће бити у тиму против Звезде.

Коментари / 0

Оставите коментар