EL: Desetkovana Zvezda gostuje prvaku Evrope - Realu!

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u četvrtak Real Madridu (22h) u utakmici drugog kola grupe A u Evroligi.

Košarka 22.10.2015 | 14:20
EL: Desetkovana Zvezda gostuje prvaku Evrope - Realu!

Ekipa Dejana Radonjića u Madrid je otputovala sa mnogo kadrovskih problema, a uz to prvak Evrope će na ovoj utakmici imati imperativ pobede posle poraza u prvom kolu od Himkija nu gostima.

Crveno-beli će u Madridu biti bez kapitena Luke Mitrovića, koji je povredio koleno protiv Olimpije i sigurno neće igrati više u 2015. godini. Od ranije su povređeni Marko Tejić i Nemanja Dangubić, pa je jasno koliko težak posao čeka crveno-bele koji su Evroligu prošle nedelje otvorili ubedljivom pobedom protiv Strazbura 81:59.

"Putujemo u Madrid sa mnogo problema u ovom trenutku, pre svega posle poraza u ABA ligi i povrede Mitrovića. Sa druge strane, Real Madrid je šampion Evrope, klub koji je osvojio sve što se moglo osvojiti prošle sezone. Imaju kvalitetan sastav ove sezone i mogu da odbrane trofej. Osnova tima ostala je ista, poseduju veliki kvalitet i iskustvo. Sa pravom očekuju da će biti u finalu Evrolige ove sezone", rekao je Dejan Radonjić, trener crveno-belih.

Real je nešto sporije počeo sezonu, što je i razumljivo kada se u obzir uzme činjenica da su nosioci igre imali naporno leto sa reprezentacijom Španije. Ipak, Pablo Laso je svestan da Real mora da pobedi na ovom meču.

"Nakon dve utakmice u gostima, narednih deset dana u Madridu će biti dobri za nas, da bismo se oporavili i vežbali u miru. Pretrpeli smo poraz na startu Evrolige i utakmica protiv Crvene zvezde je veoma bitna. Moramo da gledamo svoju igru, ali da maksimalno respektujemo protivnika. Marjanovićevo mesto zauzeo je Skorcanitis, koji je drugačiji igrač, ali sa sličnim karakteristikama. Sa Cirbesom u rotaciji, njihova igra se uglavnom zasniva na centre, koji odatle traže slobodne igrače na svim pozicijama", rekao je Laso, te dodao da je novo pojačanje "kraljevskog kluba" Džef Tejlor počeo da trenira, ali da nije siguran da li će biti u timu protiv Zvezde.

Komentari / 0

Ostavite komentar