Црнадак потписује додатни протокол о спречавању тероризма

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак данас ће у Риги, у име БиХ, потписати додатни протокол на Конвенцију Савјета Европе о спречавању тероризма.

Босна и Херцеговина 22.10.2015 | 08:45
Црнадак потписује додатни протокол о спречавању тероризма

Црнадак ће додатни протокол потписати на свечаној церемонији којој ће присуствовати и генерални секретар Савјета Европе Торбјорн Јагланд и министар спољних послова Летоније Едгарс Ринкевичс, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Програмом је предвиђено да се Црнадак у својству предсједавајућег Комитета министара Савјета Европе, те Јагланд и Ринкевичс обрате представницима земаља чланица Савјета Европе поводом потписивања протокола.

Потписивање овог веома значајног документа услиједиће након његовог усвајања на 125. засједању Комитета министара Савјета Европе 19. маја у Бриселу, на којем је БиХ званично преузела шестомјесечно предсједавање Комитетом министара.

У организацији Савјета Европе, а у сарадњи са БиХ предсједавањем Комитетом министара Савјета Еворпе и Министарством спољних послова Летоније у Риги ће бити одржана "Међународна конференција о страним терористичким борцима".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сноуден

22.10.2015 07:45

Дзаба протоколи на нивоу БиХ.БиХ је потписница и споразума о људским правима али се они највисе крсе у БиХ и то пред судовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цонсиглиере

22.10.2015 13:15

За тероризам може, и зашто не. Али, корупција је већ нешто друго, у око дирај у корупцију не дирај. Она нас је погурала и одржала и зато јој хвала.

ОДГОВОРИТЕ