Crnadak potpisuje dodatni protokol o sprečavanju terorizma

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak danas će u Rigi, u ime BiH, potpisati dodatni protokol na Konvenciju Savjeta Evrope o sprečavanju terorizma.

Bosna i Hercegovina 22.10.2015 | 08:45
Crnadak potpisuje dodatni protokol o sprečavanju terorizma

Crnadak će dodatni protokol potpisati na svečanoj ceremoniji kojoj će prisustvovati i generalni sekretar Savjeta Evrope Torbjorn Jagland i ministar spoljnih poslova Letonije Edgars Rinkevičs, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Programom je predviđeno da se Crnadak u svojstvu predsjedavajućeg Komiteta ministara Savjeta Evrope, te Jagland i Rinkevičs obrate predstavnicima zemalja članica Savjeta Evrope povodom potpisivanja protokola.

Potpisivanje ovog veoma značajnog dokumenta uslijediće nakon njegovog usvajanja na 125. zasjedanju Komiteta ministara Savjeta Evrope 19. maja u Briselu, na kojem je BiH zvanično preuzela šestomjesečno predsjedavanje Komitetom ministara.

U organizaciji Savjeta Evrope, a u saradnji sa BiH predsjedavanjem Komitetom ministara Savjeta Evorpe i Ministarstvom spoljnih poslova Letonije u Rigi će biti održana "Međunarodna konferencija o stranim terorističkim borcima".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Snouden

22.10.2015 07:45

Dzaba protokoli na nivou BiH.BiH je potpisnica i sporazuma o ljudskim pravima ali se oni najvise krse u BiH i to pred sudovima.

ODGOVORITE
Name

Consigliere

22.10.2015 13:15

Za terorizam može, i zašto ne. Ali, korupcija je već nešto drugo, u oko diraj u korupciju ne diraj. Ona nas je pogurala i održala i zato joj hvala.

ODGOVORITE