Раскош у стану кћерке Ејупа Ганића

Стан површине 98 квадрата, смјештеном у центру Сарајева, у близини Академије ликовних умјетности и моста Фестина ленте, у власништву је Емине Ганић, директорице Сарајевске филмске академије.

Босна и Херцеговина 22.10.2015 | 08:00
Раскош у стану кћерке Ејупа Ганића

Иако је стамбена зграда у којој се стан налази новијег датума, пројектанти интеријера имали су захтјеван задатак унапређења његовог диспозицијског рјешења, чије су оригиналне просторије биле у нескладним односима и неадекватне величине за одабрану намјену.

Извршеном адаптацијом знатно су проширени купаоница и WЦ, а остава је добила намјену раскошне гардеробе. Спаваћа и радна соба те дневни боравак и ходник међусобно су повезани централно позиционираним двоструким вратима, с могућношћу њиховог заједничког или засебног кориштења.

На тај начин остварена је кружна веза у цијелом стану те је постигнута просторна флуидност, а интеријер стана карактерише интеракција савременог дизајна и еклектичких елемената и мотива с претежно класицистичким стилским предзнаком.

Улазним ходником доминира централно постављени кристални лустер, а на зидним плочама уочавају се симетрично позиционирана врата стропне висине, мања библиотека савременог дизајна и огледало с конзолним столићем.

Дневни боравак с трпезаријом представља својеврсни продужетак ходника, а њихова је веза остварена посредством двоструких стаклених врата. Цијелим простором доминирају њежни тонови сиве, с акцентима у њежним нијансама ружичасте и плаве боје. “Лајтмотив” интеријера су патинирани зидови који су простору дали посебан карактер и топлину.

Избор и комбинација намјештаја с посебно дизајнираним уградним елементима кухиње, шанка и полица у дневном боравку карактеришу принцип контраста савремених чистих равних линија и удобних класицистичких и ергономских облика.

Спаваћа соба повезана је с радном собом и купатилом, а посредно и с терасом.

Купатило је у потпуности савремено, а карактеришу га равне линије, ортогоналне геометријске форме и хроматска скала, с освјетљењем готово цијеле површине плафона и много огледала, који стварају посебан ефект изненађења у односу на остатак простора.

Карактер власнице стана, модерне, младе дјевојке с посебним афинитетом према филму, књижевности и савременој умјетности, огледа се у мноштву личних декоративних детаља и сувенира с путовања. Нарочито је занимљива просторна композиција радне собе у којој су комбиноване софе и фотеља инспирисане Цхестерфиелд стилом, с провидном столицом од акрила и неонским натписом стиха пјесме Т.С.Елиота.

Извор: НН

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

окс

22.10.2015 07:25

Е не знам како би ми прошао дан да нисам ово видио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стани..

22.10.2015 09:22

Директорица Сарајевске филмске академије.Ради.. Себи уредила стан.

Name

Дејан

22.10.2015 09:49

Нигде не видим ону 'пипу' поред wц соље , цак је и папир ту ... Тацно се види да не вуку исламске корене

Name

јој

22.10.2015 07:51

А код Бајиног сина ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

22.10.2015 08:20

Раскошно је бабо Ејуп хапо деведесетих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

22.10.2015 08:27

Не знам шта имамо од тога да се објављују приче како дјеца политичара уживају, а овамо са друге стране 90% грађана БиХ једва спаја крај са крајем гдје је 50% људи без посла највећи број пензионера прима минималну пензију. Људи који имају неку срећу да раде у највећем броју имају минималне плате, лоше услове рада, многи без ПИО и здравственог осигурања. Кад дође та мизерна плата или пензија платиш рачуне, вратиш дугове и остане ти оних кованица једно 10-ак марака па ти живи а овамо да гледамо станове и имања дјеце од наших лопова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиротиња

22.10.2015 09:05

А ста би требало да се њено богатсво сакрије, је ли зелени... ма Најбоље да знамо како краду једни а да не знамо како на велико краду ови други. Море мрс љиге...

Name

Геограпхy

23.10.2015 08:35

Нешто си ти помијешао ја нисам ни зелени ни црвени ни плави ни било који, моји коментари су сви критике на постојећу власт, као и на ову вијест мало детаљније прочитај шта сам написао а не само први ред. Ја због таквих као што је њезин бабо и због других политичара у овој земљи тражим да идем вани јер овдје не видим своју будућност.

Name

Даиђа

22.10.2015 08:37

Бас је неком занимљив њен стан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

22.10.2015 09:02

То није њен стан јер се у купатилу не види флаша. Уствари види се да им је српско поријекло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

22.10.2015 09:19

Не бих да будем птица злослутница, али нема среће у богатству стеченом ратним злочином. Главни инжењер, кад-тад, то на своје место стави. Његов суд је битнији од ових земаљских, подложних корупцији и политичким утицајима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

касим

22.10.2015 11:07

Све српске паре од оних што их је побио

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

22.10.2015 14:01

Ал га погоди,невјероватна прецизност.

Name

мелек

22.10.2015 15:14

Све душе , са бабине савјести , сваку ноћ обилазе , сваки центиметар овог материјалног добра , мирно спавајте !

ОДГОВОРИТЕ