Анализа: Тешка јесен Невена Суботића...

У Дортмунду прецртан, чека се Клопова рука спаса! Тухел га више не држи ни на клупи, већ на трибинама и разлаз у јануару је логичан след догађаја.

Фудбал 22.10.2015 | 18:00
Анализа: Тешка јесен Невена Суботића...

Пре две године је био незамењив члан једног од најбољих штоперских тандема Европе. Тражили су га скоро сви већи клубови. Тренер је имао неограничено поверење у њега, а навијачима је био миљеник. А онда се све окренуло за Невена Суботића...

У новембру 2013. године је покидао лигаменте колена и ништа више није било исто. Када се вратио Борусија више није била исти тим, ни он није успео да се врати у некадашњу форму, а једна ера је и дефинитивно завршена када је прошлог лета Јирген Клоп. Дошао је Томас Тухел и као гумицом избрисао Невена Суботића.

Тухел не верује у Суботића, па тако у тандему са недодирљивим Хумелсом најчешће игра Матијас Гинтер. Или Сократис Папастатопулос. Чак је Тухел у неким ситуацијама гурао и задњег везног Свена Бендера на штоперску позицију иако то није његова уобичајена позиција. За то време, Суботић је изгубио место и на клупи. Последње утакмице је пратио са трибина Вестфалена и био појачање навијачкој армији Милионера.

Тухел је одлучио да верује више у неке друге играче и реши се неких од Клопових миљеника. Тако је и Куба Блашчиковски морао да напусти клуб и пресели се у Фјорентину.

Извесно је да је Суботић завршио своје у Дортмунду и да већ у јануару може да тражи нови клуб. Чека се рука спаса Јиргена Клопа. Нови тренер Ливерпула је једини који може да врати Суботића у форму, а с обзиром каква му је штоперска линија, онај стари Суботић би му представљао огромно појачање. На губитку ће највише бити Борусија из Дортмунда која ће морати да прода Србина за далеко мање цену од оне коју је имао раније.

С Тухеловом одлуком да Суботић седи на трибинама, цена обештећења пада из меча у меч, а Ливерпул би за далеко мањи новац него што је могао да се нада пре шест месеци могао да добије бившег српског репрезентативца.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мухарем

22.10.2015 16:15

Ово је задњи добар србски фудбалер

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

22.10.2015 16:18

Нацице он своју срецу негдје друго!Небринем се ја за њега,он је супер Фудбалер!

ОДГОВОРИТЕ