Analiza: Teška jesen Nevena Subotića...

U Dortmundu precrtan, čeka se Klopova ruka spasa! Tuhel ga više ne drži ni na klupi, već na tribinama i razlaz u januaru je logičan sled događaja.

Fudbal 22.10.2015 | 18:00
Analiza: Teška jesen Nevena Subotića...

Pre dve godine je bio nezamenjiv član jednog od najboljih štoperskih tandema Evrope. Tražili su ga skoro svi veći klubovi. Trener je imao neograničeno poverenje u njega, a navijačima je bio miljenik. A onda se sve okrenulo za Nevena Subotića...

U novembru 2013. godine je pokidao ligamente kolena i ništa više nije bilo isto. Kada se vratio Borusija više nije bila isti tim, ni on nije uspeo da se vrati u nekadašnju formu, a jedna era je i definitivno završena kada je prošlog leta Jirgen Klop. Došao je Tomas Tuhel i kao gumicom izbrisao Nevena Subotića.

Tuhel ne veruje u Subotića, pa tako u tandemu sa nedodirljivim Humelsom najčešće igra Matijas Ginter. Ili Sokratis Papastatopulos. Čak je Tuhel u nekim situacijama gurao i zadnjeg veznog Svena Bendera na štopersku poziciju iako to nije njegova uobičajena pozicija. Za to vreme, Subotić je izgubio mesto i na klupi. Poslednje utakmice je pratio sa tribina Vestfalena i bio pojačanje navijačkoj armiji Milionera.

Tuhel je odlučio da veruje više u neke druge igrače i reši se nekih od Klopovih miljenika. Tako je i Kuba Blaščikovski morao da napusti klub i preseli se u Fjorentinu.

Izvesno je da je Subotić završio svoje u Dortmundu i da već u januaru može da traži novi klub. Čeka se ruka spasa Jirgena Klopa. Novi trener Liverpula je jedini koji može da vrati Subotića u formu, a s obzirom kakva mu je štoperska linija, onaj stari Subotić bi mu predstavljao ogromno pojačanje. Na gubitku će najviše biti Borusija iz Dortmunda koja će morati da proda Srbina za daleko manje cenu od one koju je imao ranije.

S Tuhelovom odlukom da Subotić sedi na tribinama, cena obeštećenja pada iz meča u meč, a Liverpul bi za daleko manji novac nego što je mogao da se nada pre šest meseci mogao da dobije bivšeg srpskog reprezentativca.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Muharem

22.10.2015 16:15

Ovo je zadnji dobar srbski fudbaler

ODGOVORITE
Name

JA

22.10.2015 16:18

Nacice on svoju srecu negdje drugo!Nebrinem se ja za njega,on je super Fudbaler!

ODGOVORITE