Звездо, у лијепом си друштву: Бајерн, Реал, Порто, ПСЖ...

Лидер Суперлиге један од ретких тимова у Европи који није поражен у домаћем првенству!

Фудбал 23.10.2015 | 00:15
Звездо, у лијепом си друштву: Бајерн, Реал, Порто, ПСЖ...

"Сматраћу да је Црвена звезда онолико јака колико покаже у дуелима са Реал Мадридом, Бајерном, Портом...“, гласила је једна од антологијских изјава Драгана Стојковића Пиксија након што је изабран за председника црвено-белих лета 2005.године.

Била је то кратка илузија некада великог играча, а и данас Црвена звезда је далеко од тог друштва. Бар по квалитету играчког кадра. Међутим, после очајног старта сезоне, који је проузроковао тектонске промене у Љутице Богдана, црвено-бели су подигли форму и постали једна од најконстантнијих екипа у Европи.

Иза Миодрага Грофа Божовића је серија од 11 узастопних победа. Такав низ нема нико од прволигашких клубова у Европи, а и по још једном парамтеру Црвена звезда припада врху Старог континента. То је један од ретких тимова који у домаћим лигама није осетио горчину пораза.

Победоносна серија Црвене звезде почела је тријумфом на Врачару против Вождовца 9. августа. Од тада нико није успео да окрзне шампионске амбиције Црвене звезде, а ученици Миодрага Божовића имаће све предуслове да наставе успешну серију пошто сада играју још три везана меча код куће.

Црвена звезда се као непоражен тим у домаћим оквирима налази у сјајном друштву. Таквим податком могу да се похвале Бајерн, Реал Мадрид, Олимпијакос, Порто, ЦСКА из Москве...

Процентулно бољи учинак од српског вицешампиона имају само Бајерн, Олимпијакос (нису изгубили ни бод), као и Ференцварош. Остварење слично Звездином има и московски ЦСКА.

Међутим, у Љутице Богдана се превише не осврћу на статистичке податке, као и чињеницу да би до краја јесени могли да угрозе рекорд Славише Стојановића. Уколико, буде имао стопостотан учинак Миодраг Гроф Божовић ће доћи на корак од остварења Славише Стојановића.

„Не размишљамо о рекордима, већ само да побеђујемо. Ова предност коју тренутно имамо уопште није велика због плеј-офа. Једино ако стекнемо 20 бодова више, моћи ћемо да кажемо да смо нешто урадили“, рекао је недавно Миодраг Гроф Божовић.

ТИМОВИ БЕЗ ПОРАЗА У ЕВРОПСКИМ ЛИГАМА

Скендербег (Албанија) 7 6 1 0

Карабаг (Азербејџан) 8 6 2 0

Гент (Белгија) 11 6 5 0

Динамо (Хрватска) 13 7 6 0

АПОЕЛ (Кипар) 7 6 1 0

ПСЖ (Француска) 10 8 2 0

Вардар (Македонија) 10 8 2 0

Бајерн Минхен (Немачка) 9 9 0 0

Олимпијакос (Грчка) 7 7 0 0

Ференцварош (Мађарска) 12 11 1 0

Порто (Португалија) 7 5 2 0

Спортинг (Португалија) 7 5 2 0

ЦСКА Москва (Русија) 12 10 2 0

Реал Мадрид (Шпанија) 8 5 3 0

Селта (Шпанија) 8 5 3 0

Црвена звезда (Србија) 14 12 2 0

Коментари / 0

Оставите коментар