Zvezdo, u lijepom si društvu: Bajern, Real, Porto, PSŽ...

Lider Superlige jedan od retkih timova u Evropi koji nije poražen u domaćem prvenstvu!

Fudbal 23.10.2015 | 00:15
Zvezdo, u lijepom si društvu: Bajern, Real, Porto, PSŽ...

"Smatraću da je Crvena zvezda onoliko jaka koliko pokaže u duelima sa Real Madridom, Bajernom, Portom...“, glasila je jedna od antologijskih izjava Dragana Stojkovića Piksija nakon što je izabran za predsednika crveno-belih leta 2005.godine.

Bila je to kratka iluzija nekada velikog igrača, a i danas Crvena zvezda je daleko od tog društva. Bar po kvalitetu igračkog kadra. Međutim, posle očajnog starta sezone, koji je prouzrokovao tektonske promene u Ljutice Bogdana, crveno-beli su podigli formu i postali jedna od najkonstantnijih ekipa u Evropi.

Iza Miodraga Grofa Božovića je serija od 11 uzastopnih pobeda. Takav niz nema niko od prvoligaških klubova u Evropi, a i po još jednom paramteru Crvena zvezda pripada vrhu Starog kontinenta. To je jedan od retkih timova koji u domaćim ligama nije osetio gorčinu poraza.

Pobedonosna serija Crvene zvezde počela je trijumfom na Vračaru protiv Voždovca 9. avgusta. Od tada niko nije uspeo da okrzne šampionske ambicije Crvene zvezde, a učenici Miodraga Božovića imaće sve preduslove da nastave uspešnu seriju pošto sada igraju još tri vezana meča kod kuće.

Crvena zvezda se kao neporažen tim u domaćim okvirima nalazi u sjajnom društvu. Takvim podatkom mogu da se pohvale Bajern, Real Madrid, Olimpijakos, Porto, CSKA iz Moskve...

Procentulno bolji učinak od srpskog vicešampiona imaju samo Bajern, Olimpijakos (nisu izgubili ni bod), kao i Ferencvaroš. Ostvarenje slično Zvezdinom ima i moskovski CSKA.

Međutim, u Ljutice Bogdana se previše ne osvrću na statističke podatke, kao i činjenicu da bi do kraja jeseni mogli da ugroze rekord Slaviše Stojanovića. Ukoliko, bude imao stopostotan učinak Miodrag Grof Božović će doći na korak od ostvarenja Slaviše Stojanovića.

„Ne razmišljamo o rekordima, već samo da pobeđujemo. Ova prednost koju trenutno imamo uopšte nije velika zbog plej-ofa. Jedino ako steknemo 20 bodova više, moći ćemo da kažemo da smo nešto uradili“, rekao je nedavno Miodrag Grof Božović.

TIMOVI BEZ PORAZA U EVROPSKIM LIGAMA

Skenderbeg (Albanija) 7 6 1 0

Karabag (Azerbejdžan) 8 6 2 0

Gent (Belgija) 11 6 5 0

Dinamo (Hrvatska) 13 7 6 0

APOEL (Kipar) 7 6 1 0

PSŽ (Francuska) 10 8 2 0

Vardar (Makedonija) 10 8 2 0

Bajern Minhen (Nemačka) 9 9 0 0

Olimpijakos (Grčka) 7 7 0 0

Ferencvaroš (Mađarska) 12 11 1 0

Porto (Portugalija) 7 5 2 0

Sporting (Portugalija) 7 5 2 0

CSKA Moskva (Rusija) 12 10 2 0

Real Madrid (Španija) 8 5 3 0

Selta (Španija) 8 5 3 0

Crvena zvezda (Srbija) 14 12 2 0

Komentari / 0

Ostavite komentar