Болт: Желим на 200м да трчим испод 19 секунди!

Најбржи човек на свету Јусеин Болт има нови циљ, жели да истрчи 200 метара за мање од 19 секунди.

Остали спортови 22.10.2015 | 16:20
Болт: Желим на 200м да трчим испод 19 секунди!

Јамајчанин је актуелни рекордер у овој дисциплини са временом 19,19 секунди из 2009, када је срушио претходни рекорд Мајкла Џонсона са ОИ 1996. од 19,30 секунди.

"Стварно желим да трчим испод 19 секунди. То ми је један од главних циљева, а мислим и да је најтежи. Биће тешко истрчати перфектну трку како би то остварио", рекао је Болт.

Болт је последњих година имао доста проблема са повредама, али је протеклог лета доминирао на Светском првенству у Пекингу где је потврдио доминацију у спринту са три златне медаље.

"Неће бити лако то остварити, али осећам да уз тренера Глена Милса могу то да урадим. Морам само да радим и тражим перфектно време да за трку. Биће то једна од главних ствари у 2016", додао је Јамајчанин.

Протекле године је коначно имао достојног конкурента, Џастин Гетлин је све до СП у Пекингу био најбржи на 100 и 200 метара.

"Гетлинг каже да стиже, али ја сам концентрисан на себе. Почињем сезону у много бољој форми него прошлу, па је то само предност за мене", истакао је Болт.

Прошло је шест година откако је Болт последњи пут трчао неки лични рекорд на 100 или 200 метара.

Због тога неки спринтери, као што је његов легендарни земљак Линфорд Кристи, верују да је Болтово време прошло, да у његовим ногама више нема брзине која га је красила, па ће морати напорно да ради ако жели да поново пише историју.

Коментари / 0

Оставите коментар