Bolt: Želim na 200m da trčim ispod 19 sekundi!

Najbrži čovek na svetu Jusein Bolt ima novi cilj, želi da istrči 200 metara za manje od 19 sekundi.

Ostali sportovi 22.10.2015 | 16:20
Bolt: Želim na 200m da trčim ispod 19 sekundi!

Jamajčanin je aktuelni rekorder u ovoj disciplini sa vremenom 19,19 sekundi iz 2009, kada je srušio prethodni rekord Majkla Džonsona sa OI 1996. od 19,30 sekundi.

"Stvarno želim da trčim ispod 19 sekundi. To mi je jedan od glavnih ciljeva, a mislim i da je najteži. Biće teško istrčati perfektnu trku kako bi to ostvario", rekao je Bolt.

Bolt je poslednjih godina imao dosta problema sa povredama, ali je proteklog leta dominirao na Svetskom prvenstvu u Pekingu gde je potvrdio dominaciju u sprintu sa tri zlatne medalje.

"Neće biti lako to ostvariti, ali osećam da uz trenera Glena Milsa mogu to da uradim. Moram samo da radim i tražim perfektno vreme da za trku. Biće to jedna od glavnih stvari u 2016", dodao je Jamajčanin.

Protekle godine je konačno imao dostojnog konkurenta, Džastin Getlin je sve do SP u Pekingu bio najbrži na 100 i 200 metara.

"Getling kaže da stiže, ali ja sam koncentrisan na sebe. Počinjem sezonu u mnogo boljoj formi nego prošlu, pa je to samo prednost za mene", istakao je Bolt.

Prošlo je šest godina otkako je Bolt poslednji put trčao neki lični rekord na 100 ili 200 metara.

Zbog toga neki sprinteri, kao što je njegov legendarni zemljak Linford Kristi, veruju da je Boltovo vreme prošlo, da u njegovim nogama više nema brzine koja ga je krasila, pa će morati naporno da radi ako želi da ponovo piše istoriju.

Komentari / 0

Ostavite komentar