Јелена прелетјела пола свијета, заиграла и побиједила!

После лета од 9.400 километара од Хонг Конга, када су се већ знали парови 3. кола у Луксембургу, Јелена је стигла на терен и победила.

Тенис 22.10.2015 | 08:20
Јелена прелетјела пола свијета, заиграла и побиједила!

У тренутку када се WТА турнир у Луксембургу већ био захуктао, били одиграни мечеви 2. кола и формирани неки парови 3. кола, (5) Јелена Јанковић допутовала је у град из 9.400 километара удаљеног Хонг Конга.

Кансила је оправдано, као шампионка турнира на Далеком Истоку и онда, право из авиона, после скоро десет хиљада пређених километара (и седам сати временске разлике), изашла на терен.

Посао је завршила за 66 минута: Јелена Јанковић – Манди Минела 6:1, 6:4.

Након победе над добитницом "вајлд карда" и 167. тенисерком света, наша сјајна спортисткиња састаће се у другом колу са 110. на планети, Американком Аном Таташвили, против које има победу у првом дуелу 2013. године.

Колико је "Џеј-Џеј" Закаснила на турнир на којем тријумф вреди 280 WТА бодова и 34.000 евра, говори податак да је и пре изласка на терен у мечу 1. кола знала могућу противницу у 3. колу, а то ће бити Јапанка Мисаки Дои, 92. на планети, која је на старту приредила велико изненађење и избацила (4) Андреу Петковић а потом и Денисо Авертову.

Иако је изгубила први сервис на мечу и дозволила Минели да изједначи на 1:1, Јелена је до краја сета одузела сваки сервис ривалки и повела 6:1. У другом сету играло се равноправно до 3:3, када су играчице размениле по брејк, а при резултату 5:4, "Џеј Џеј" направила је нови брејк и завршила посао.

(2) Ана Ивановић, шампионка Луксембурга из 2007. године, такође у среду играће свој меч 2. кола против Белгијанке Ане ван Ујтванк. Ана и Јелена могле би да се сретну у полуфиналу, док је у горњем делу жреба прва носитељка (1) Тамеа Бачински.

Рачунајући и пет победа на путу до титуле у Хонг Конгу, Јелена је везала шест победа и сутра иде на седму!

Коментари / 0

Оставите коментар