Jelena preletjela pola svijeta, zaigrala i pobijedila!

Posle leta od 9.400 kilometara od Hong Konga, kada su se već znali parovi 3. kola u Luksemburgu, Jelena je stigla na teren i pobedila.

Tenis 22.10.2015 | 08:20
Jelena preletjela pola svijeta, zaigrala i pobijedila!

U trenutku kada se WTA turnir u Luksemburgu već bio zahuktao, bili odigrani mečevi 2. kola i formirani neki parovi 3. kola, (5) Jelena Janković doputovala je u grad iz 9.400 kilometara udaljenog Hong Konga.

Kansila je opravdano, kao šampionka turnira na Dalekom Istoku i onda, pravo iz aviona, posle skoro deset hiljada pređenih kilometara (i sedam sati vremenske razlike), izašla na teren.

Posao je završila za 66 minuta: Jelena Janković – Mandi Minela 6:1, 6:4.

Nakon pobede nad dobitnicom "vajld karda" i 167. teniserkom sveta, naša sjajna sportistkinja sastaće se u drugom kolu sa 110. na planeti, Amerikankom Anom Tatašvili, protiv koje ima pobedu u prvom duelu 2013. godine.

Koliko je "Džej-Džej" Zakasnila na turnir na kojem trijumf vredi 280 WTA bodova i 34.000 evra, govori podatak da je i pre izlaska na teren u meču 1. kola znala moguću protivnicu u 3. kolu, a to će biti Japanka Misaki Doi, 92. na planeti, koja je na startu priredila veliko iznenađenje i izbacila (4) Andreu Petković a potom i Deniso Avertovu.

Iako je izgubila prvi servis na meču i dozvolila Mineli da izjednači na 1:1, Jelena je do kraja seta oduzela svaki servis rivalki i povela 6:1. U drugom setu igralo se ravnopravno do 3:3, kada su igračice razmenile po brejk, a pri rezultatu 5:4, "Džej Džej" napravila je novi brejk i završila posao.

(2) Ana Ivanović, šampionka Luksemburga iz 2007. godine, takođe u sredu igraće svoj meč 2. kola protiv Belgijanke Ane van Ujtvank. Ana i Jelena mogle bi da se sretnu u polufinalu, dok je u gornjem delu žreba prva nositeljka (1) Tamea Bačinski.

Računajući i pet pobeda na putu do titule u Hong Kongu, Jelena je vezala šest pobeda i sutra ide na sedmu!

Komentari / 0

Ostavite komentar