Мило Ђукановић ће завршити као Милошевић

Црногорска опозиција предвођена Демократским фронтом (ДФ) изашла је први пут на протесте на улицама Подгорице 27. септембра захтевајући оставку владе и смену премијера Мила Ðукановића.

Регион 21.10.2015 | 22:51
Мило Ђукановић ће завршити као Милошевић

Иако владајућа Демократска партија социјалиста (ДПС) упорно тврди да и поред дуготрајности демонстрације немају довољну подршку, аналитичари сматрају да би црногорски режим могао да прође као и онај Слободана Милошевића.

- Мислим да и сама влада у Црној Гори схвата да јој се примиче крај. Све личи на крах Милошевићевог режима и то је разлог нервозе која је изазвала прекомерну употребу силе током демонстрација за викенд - рекао је за америчку телевизију Н1 аналитичар Александар Попов из Центра за регионализам, и додао да је Ðукановићева опозиција крајем септембра осетила да је код обичног света у Црној Гори порасло нерасположење због изражене незапослености, недостатка новца, увођења санкција Русији и уласка земље у НАТО, чему се многи грађани противе.

- То све ствара критичну масу, коју опозиција сада покушава да искористи. С друге стране, Социјалдемократска партија ЦГ технички више није део коалиције с ДПС, тако да се и на тај начин круни она подршка коју је Ðукановић имао у парламенту - истакао је Попов, подсећајући на прекјучерашњу изјаву Рашка Коњевића, потпредседника СДП, да коалиција његове странке и ДПС суштински више не постоји.

Према речима Попова, субота ће бити дан кад ће се одлучити о судбини власти у Црној Гори, с обзиром на то да је ДФ за тада најавио најмасовније демонстрације.

- Субота ће бити тест - да ли је опозиција била у праву кад је овај тренутак изабрала за давање ултиматума да Ðукановић сиђе с власти и да ли би то могао да буде нови 5. октобар- нагласио је саговорник Курира.

Лидер опозиционог ДФ Андрија Мандић огласио се јуче поводом оптужби ДПС да иза њега стоји Русија, нагласивши да протести у ЦГ немају никакве везе с НАТО.

- Наш проблем је много већи, ми имамо крађу избора и нелигитимну власт, због чега тражимо правичне и поштене изборе. На тај наш захтев, за који смо се борили ненасилним путем, режим је у суботу и недељу одговорио употребом бруталности и силе. Ми се боримо против диктатора Ðукановића - нагласио је Мандић.

Баналне сплетке Ђукановићевог ДПС

Црногорске власти предвођене Ðукановићевим ДПС оптужиле су Курир да иза њега стоји Русија која је наводно покренула преврат у Црној Гори јер жели по сваку цену да се спречи прикључење те земље НАТО. Наш лист нашао се на мети јер је објективно извештавао о протестима. Колико су те оптужбе баналне потврдили су и чланови опозиционог ДФ, који су то су назвали бизарностима и измишљотинама Мила Ðукановића. Према њиховим речима, он сада покушава да одбрани своју скоро тродеценијску владавину и служи се сплеткама.

Жељко Ивановић, црногорски новинар и режисер, за Вијести је истакао да је чак и Западу пун кофер угледног премијера ЦГ.

- Када млади у поворци скандирају „Мило, лопове“ и „Мило, убицо“, онда је то страшна дефиниција његове владавине - истакао је Ивановић

Извор: Курир

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

спартак

21.10.2015 20:05

Само будалетина мозе поредити Слободана Милосевица са оном горе поменутом сподобом , криминалцем над криминалцима ! Па онај тзв. Мило је И дједовину продао И продаце све !!! Слободан није ниста украо нити продао .

ОДГОВОРИТЕ
Name

бирбек

21.10.2015 21:32

За твоју информацију Слобину зену Миру цува руска војска и дрxава. Зиви луксузним зивотом и оод пуном заститиом руске дрзаве само зато јер је унијела у Русију 12 милијарди долара. Толико о томе.

Name

ре СПАРТАК

21.10.2015 20:35

СЛОБО НИЈЕ ПРОДАО НИСТА НИТИ ЈЕ УКРАО.АЛ ЈЕСТЕ ПОБИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

22.10.2015 05:13

Па како ти презиви стоко

Name

Зоран

22.10.2015 05:26

Које овај ваља 12 милијарди сигуран сам да ту цифру незна ни написат. Толики није годишњи буџет Србије

Name

Поздрав из ЦГ

21.10.2015 20:37

Мало шјутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оптузница из барија цека

21.10.2015 21:47

Ајде видецемо после избора боље да трци у Београд да се нагоди ко Дјилас са Вуцицем и пусти власт Мандицу него сто иде на све или ниста коцка се доста.Ако опет покраде изборе у децембру ови це опет на улице да га русе.

Name

ссс

21.10.2015 21:30

МИЛО па МИЛЕ. ЈЕЛ МОЗЕ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

22.10.2015 15:26

Слобо је био Србин и њега су дјубрад издала па су га фашисти убили . Мила ће ко и издајника убити његов народ . А то је та огромна разлика . Кад додју Срби на власт Слобо ће бити пребачен у Алеју великана а оно говно ће ископати ко зна гдје бацити . А Мила нек однесе Нато и баци у море тако они сахрањују

ОДГОВОРИТЕ