Milo Đukanović će završiti kao Milošević

Crnogorska opozicija predvođena Demokratskim frontom (DF) izašla je prvi put na proteste na ulicama Podgorice 27. septembra zahtevajući ostavku vlade i smenu premijera Mila Ðukanovića.

Region 21.10.2015 | 22:51
Milo Đukanović će završiti kao Milošević

Iako vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) uporno tvrdi da i pored dugotrajnosti demonstracije nemaju dovoljnu podršku, analitičari smatraju da bi crnogorski režim mogao da prođe kao i onaj Slobodana Miloševića.

- Mislim da i sama vlada u Crnoj Gori shvata da joj se primiče kraj. Sve liči na krah Miloševićevog režima i to je razlog nervoze koja je izazvala prekomernu upotrebu sile tokom demonstracija za vikend - rekao je za američku televiziju N1 analitičar Aleksandar Popov iz Centra za regionalizam, i dodao da je Ðukanovićeva opozicija krajem septembra osetila da je kod običnog sveta u Crnoj Gori poraslo neraspoloženje zbog izražene nezaposlenosti, nedostatka novca, uvođenja sankcija Rusiji i ulaska zemlje u NATO, čemu se mnogi građani protive.

- To sve stvara kritičnu masu, koju opozicija sada pokušava da iskoristi. S druge strane, Socijaldemokratska partija CG tehnički više nije deo koalicije s DPS, tako da se i na taj način kruni ona podrška koju je Ðukanović imao u parlamentu - istakao je Popov, podsećajući na prekjučerašnju izjavu Raška Konjevića, potpredsednika SDP, da koalicija njegove stranke i DPS suštinski više ne postoji.

Prema rečima Popova, subota će biti dan kad će se odlučiti o sudbini vlasti u Crnoj Gori, s obzirom na to da je DF za tada najavio najmasovnije demonstracije.

- Subota će biti test - da li je opozicija bila u pravu kad je ovaj trenutak izabrala za davanje ultimatuma da Ðukanović siđe s vlasti i da li bi to mogao da bude novi 5. oktobar- naglasio je sagovornik Kurira.

Lider opozicionog DF Andrija Mandić oglasio se juče povodom optužbi DPS da iza njega stoji Rusija, naglasivši da protesti u CG nemaju nikakve veze s NATO.

- Naš problem je mnogo veći, mi imamo krađu izbora i neligitimnu vlast, zbog čega tražimo pravične i poštene izbore. Na taj naš zahtev, za koji smo se borili nenasilnim putem, režim je u subotu i nedelju odgovorio upotrebom brutalnosti i sile. Mi se borimo protiv diktatora Ðukanovića - naglasio je Mandić.

Banalne spletke Đukanovićevog DPS

Crnogorske vlasti predvođene Ðukanovićevim DPS optužile su Kurir da iza njega stoji Rusija koja je navodno pokrenula prevrat u Crnoj Gori jer želi po svaku cenu da se spreči priključenje te zemlje NATO. Naš list našao se na meti jer je objektivno izveštavao o protestima. Koliko su te optužbe banalne potvrdili su i članovi opozicionog DF, koji su to su nazvali bizarnostima i izmišljotinama Mila Ðukanovića. Prema njihovim rečima, on sada pokušava da odbrani svoju skoro trodecenijsku vladavinu i služi se spletkama.

Željko Ivanović, crnogorski novinar i režiser, za Vijesti je istakao da je čak i Zapadu pun kofer uglednog premijera CG.

- Kada mladi u povorci skandiraju „Milo, lopove“ i „Milo, ubico“, onda je to strašna definicija njegove vladavine - istakao je Ivanović

Izvor: Kurir

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

spartak

21.10.2015 20:05

Samo budaletina moze porediti Slobodana Milosevica sa onom gore pomenutom spodobom , kriminalcem nad kriminalcima ! Pa onaj tzv. Milo je I djedovinu prodao I prodace sve !!! Slobodan nije nista ukrao niti prodao .

ODGOVORITE
Name

birbek

21.10.2015 21:32

Za tvoju informaciju Slobinu zenu Miru cuva ruska vojska i drxava. Zivi luksuznim zivotom i ood punom zastitiom ruske drzave samo zato jer je unijela u Rusiju 12 milijardi dolara. Toliko o tome.

Name

re SPARTAK

21.10.2015 20:35

SLOBO NIJE PRODAO NISTA NITI JE UKRAO.AL JESTE POBIO.

ODGOVORITE
Name

Pedja

22.10.2015 05:13

Pa kako ti prezivi stoko

Name

Zoran

22.10.2015 05:26

Koje ovaj valja 12 milijardi siguran sam da tu cifru nezna ni napisat. Toliki nije godišnji budžet Srbije

Name

Pozdrav iz CG

21.10.2015 20:37

Malo šjutra.

ODGOVORITE
Name

optuznica iz barija ceka

21.10.2015 21:47

Ajde videcemo posle izbora bolje da trci u Beograd da se nagodi ko Djilas sa Vucicem i pusti vlast Mandicu nego sto ide na sve ili nista kocka se dosta.Ako opet pokrade izbore u decembru ovi ce opet na ulice da ga ruse.

Name

sss

21.10.2015 21:30

MILO pa MILE. JEL MOZE?

ODGOVORITE
Name

Sokolac

22.10.2015 15:26

Slobo je bio Srbin i njega su djubrad izdala pa su ga fašisti ubili . Mila će ko i izdajnika ubiti njegov narod . A to je ta ogromna razlika . Kad dodju Srbi na vlast Slobo će biti prebačen u Aleju velikana a ono govno će iskopati ko zna gdje baciti . A Mila nek odnese Nato i baci u more tako oni sahranjuju

ODGOVORITE