Плашим се, имам лош предосјећај

Плашим се. Људски разум више не превладава политичка настојања. Имам лош предосећај, не бих волела да се обистини - каже за “Блиц” мати Макарија, игуманија манастира Соколица.

Србија 21.10.2015 | 21:40
Плашим се, имам лош предосјећај

Она је во изјавила непосредно пред одлуку о уласку "Косова" у Унеско. Извршни савет Унеска подржао је на данашној седници пријем "Косова" у ту организацију.За је гласало 27 чланова тог тела, 14 против, а 14 је било уздржано.

Мати Макарија каже да су Српска православна црква, али и политичари, доста урадили да спрече улазак "Косова" у Унеско.

- Патријарх СПЦ Иринеј је послао преко две стотине писама на разне адресе у свету. И Влада Србије је доста урадила. Ипак, мислим да смо малчице закаснили, требало је све то нешто раније радити - наводи мати Макарија, чији је манастир Соколица споменик културе од изузетног значаја.

На питање шта улазак "Косова" у Унеско значио за њу лично, са сетом у гласу али одлучно каже:

- Била би то велика неправда, али мој манастир је овде од 14. века. Не могу да га извадим из корена и пренесем у Београд. Остајем, мени је овде место с мојим народом - прича мати Макарија и додаје да је од српског народа онај с "Косова" најбољи.

Разговор за “Блиц” достојанствена игуманија исто тако и завршава.

- Од светске заједнице јачи је Бог! Ми ћемо се држати чврсто на својој земљи - истиче мати Макарија.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

спартак

21.10.2015 20:01

Све су прилике да Бога нема !!! Све је ово заблуда за сиротињу И будалетине !!! Када казем за сиротињу мислим на сваколики људски род материјално сиромасним, а када казем будалетине мислим на дрекавце И мафијасе ! Тацкаааа !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

22.10.2015 03:43

Неко ће једнога дана све морати скупо да плати! Тај дан чекамо јер пандорина кутија је отворена са Косовом!

ОДГОВОРИТЕ