Plašim se, imam loš predosjećaj

Plašim se. Ljudski razum više ne prevladava politička nastojanja. Imam loš predosećaj, ne bih volela da se obistini - kaže za “Blic” mati Makarija, igumanija manastira Sokolica.

Srbija 21.10.2015 | 21:40
Plašim se, imam loš predosjećaj

Ona je vo izjavila neposredno pred odluku o ulasku "Kosova" u Unesko. Izvršni savet Uneska podržao je na današnoj sednici prijem "Kosova" u tu organizaciju.Za je glasalo 27 članova tog tela, 14 protiv, a 14 je bilo uzdržano.

Mati Makarija kaže da su Srpska pravoslavna crkva, ali i političari, dosta uradili da spreče ulazak "Kosova" u Unesko.

- Patrijarh SPC Irinej je poslao preko dve stotine pisama na razne adrese u svetu. I Vlada Srbije je dosta uradila. Ipak, mislim da smo malčice zakasnili, trebalo je sve to nešto ranije raditi - navodi mati Makarija, čiji je manastir Sokolica spomenik kulture od izuzetnog značaja.

Na pitanje šta ulazak "Kosova" u Unesko značio za nju lično, sa setom u glasu ali odlučno kaže:

- Bila bi to velika nepravda, ali moj manastir je ovde od 14. veka. Ne mogu da ga izvadim iz korena i prenesem u Beograd. Ostajem, meni je ovde mesto s mojim narodom - priča mati Makarija i dodaje da je od srpskog naroda onaj s "Kosova" najbolji.

Razgovor za “Blic” dostojanstvena igumanija isto tako i završava.

- Od svetske zajednice jači je Bog! Mi ćemo se držati čvrsto na svojoj zemlji - ističe mati Makarija.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

spartak

21.10.2015 22:01

Sve su prilike da Boga nema !!! Sve je ovo zabluda za sirotinju I budaletine !!! Kada kazem za sirotinju mislim na svakoliki ljudski rod materijalno siromasnim, a kada kazem budaletine mislim na drekavce I mafijase ! Tackaaaa !!!

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

22.10.2015 05:43

Neko će jednoga dana sve morati skupo da plati! Taj dan čekamo jer pandorina kutija je otvorena sa Kosovom!

ODGOVORITE