СЛС: Звезда против Воше до 11. ''рецке'' заредом!

Уз три гола Славољуба Срнића, фудбалери Црвене звезде остварили су 11. узастопну победу у првенству савладавши Војводину са 3:0 (1:0) у раније одложеном мечу 13. кола. Београдски црвено-бели, који су пре поменутих погодака прокоцкали пенал, новим тријумфом стигли су до 11 бодова више од другопласираног Борца. Трећепласирани Партизан има 14 бодова мање од Звезде, лидера Суперлиге Србије.

Фудбал 21.10.2015 | 19:40
СЛС: Звезда против Воше до 11. ''рецке'' заредом!

Прво полувреме: Шансе на обе стране, статива, промашени пенал и гол Звезде

Да ће овај меч бити занимљив за гледање, најавиле су и претходне овосезонске партије ових ривала, али и изузетно узбудљив почетак утакмице. Јер, нити се дуго чекало на прилике, нити их је стварао само домаћи тим. Напротив.

После почетне иницијативе Звезде, запретили су гости у петом минуту. Ожеговић је побегао Петковићу и шутирао искоса са леве стране, а истрчавање голмана Кахримана спречило је погодак. Непун атри минута касније, "Воша" је опет припретила: Новица Максимовић је, изненадно, са око 25 метара, упутио шут, да би лопта одскочила близу петерца и, одбивши се од стативе, изашла ван игралишта.

Сам почетка меча обележило је и неколико оштријих дуела, попут оног у коме је Панков оборио Виеиру, но судија Ненад Ђокић није желео да рано почне са "дељењем" жутих картона, већ је пробао да речима борбеност врати у оквире дозвољене правилима игре.

Са једне стране, Звездина рана иницијатива, у којој су Грујић и Плавшић одскакали по својим жељама да организују опасне акције, наишла је на одличан отпор гостију. Са друге, Луковић и Доналд имали су много посла са Палочевићем, Иванићем и покретљивим Ожеговићем, јер су Новосађани брзо организовали своје контранападе, делујући опасно и када би били малобројнији.

Ипак, није ни тим Миодрага Божовића био безопасан. Тако је у 13. минуту Виеира умакао пажњи својих чувара и, у паду, пробао да искоса са леве стране, са око 12 метара, савлада голмана Перића. Лопта је прошла покрај чувара мреже, но до мреже није стигла јер ју је код петерца стигао Панков и спречио да дође до поготка. Опасности су тек тада почеле да се ређају пред голом "Воше".

У два узастопна напада, Александар Катаи је био у солидним ситуацијама да матира Перића. Међутим, његов први шут, са леве стране, са ивице петерца, погодио је голмана у главу, а други, после "бициклице" на ивици казненог простора, његова левица је упутила изнад пречке.

Да ритам меча не спласне када су гости имали лопту, побринуо се капитен Иванић, који је тако у 20. минуту, са више од 25 метара извео "слободњак" који је Кахриман тешком муком одбрани, јер је "жабица" умало била кобна по гол Звезде.

Уследило је десетак минута игре без неких већих узбуђења испред голова, а прво наредно било је јер је - досуђен пенал за Црвену звезду у 32. минуту. Тада је после два Звездина слаба, али шута упућена са осам метара, Росића лопта погодила у руку одмакнуту од тела, и то док је лежао пред гол-цртом после претходне интервенције. Ипак, Виеира је приликом спровођења у дело најстроже казне, и поред солидног, полу-високог ударца у десну страну, наишао на изврсну реакцију голмана Перића, па је резултат остао 0:0.

Нико од оних којима су домаћини прирасли срцу - тада није клонуо духом. Напротив. Са "севера" се чула јача песма, а Божовићеви изабраници заиграли су још конкретније, а пре свега још борбеније. И, пет, шест минута касније, мрежа иза одличног Николе Росића се затресла. Виеира се искупио за промашени пенал тако што је на око 25 метара од гола успео да иза леђе одбране Војводине упосли Славољуба Срнића, а он, после утрчавања у казнени простор, пребацио чувара мреже и голом за 1:0 обрадовао "делије". Оне су, када је судија Ненад Ђокић недуго затим означио крај првог полувремена, своје љубимце пут свлачионице испратиле повицима "Шампиони, шампиони!".

Друго полувреме, Ожеговић умало изједначио, Срнић узвратио головима

Звездини навијачи отворили су друго полувреме кореографијом на северној трибини у бојама српске заставе, са косовским мотивом - огромним приказом манастира и двоглавим орлом који га чува.

Када је о збивањима на терену реч, "закувало се" после четири минута када је Василић оборио Грујића у зони шута. То је посебно изнервирало Панкова који се судији Ђокићу бесно унео у лице и због тога добио жути картон. Из прекида је гађао Катаи и послао лопту преко живог зида, али и преко пречке. Од тог тренутка, прилично дуго се чекало до наредне прилике, а када се она догодила, чинило се да је изједначење неминовно.

Играо се 56. минут када је Ожеговић одлично упошљен са средине терена: "дуга" лопта омогућила му је да по десној страни побегне двојици чувара, упути дијагонални ударац - а лопта је само прохујала пола метара покрај даље стативе гола који је бранио Кахриман.

Казна за тај промашај стигла је три минута касније: Катаи је идеално упослио Срнића, који је свој други погодак постигао добивши идеално упућену лопту на левој страни казненог простора. Одатле је уследио неодбрањив ударац са десетак метара за 2:0.

И поред тога што је је предност била удвостручена, "Гроф" Божовић је на терен послао још једног шпица, Јовић је одменио Плавшића, но Војводина је била та која је прва припретила. Штавише, успела је да затресе мрежу Звезде, но приликом извођења тог слободног ударца са левог крила, Ожеговић је био у офсајду. Зато је његово додавање Росићу које је потом уследило било "неважеће", баш као и погодак са три метра који се догодио - судије су већ сигнализирале недозвољену позицију.

Недозвољена није била у 78. минуту, када је резервиста Јовић успео да освоји лопту на средини терена, стушти се по левом крилу и упосли Срнића, који је сам, са десне стране, у паду трећим поготком повисио на 3:0. Тренер домаћих га је, недуго затим, заменио Михаилом Ристићем, што је била прилика да дугим аплаузом публика на стадиону "Рајко Митић" поздрави јунака овог меча, пет минута пре његовог завршетка.

Табела:
Црвена звезда 14 12 2 0 36:9 38
Борац 14 8 3 3 20:12 27
Партизан 14 7 3 4 30:19 24
Јавор 14 6 5 3 14:8 23
Чукарички 14 6 4 4 14:8 22
Раднички Ниш 14 5 7 2 11:6 22
Војводина 14 6 2 6 22:26 20
Нови Пазар 14 5 4 5 12:17 19
Вождовац 14 4 5 5 12:13 17
Младост 14 3 7 4 11:14 16
Металац 14 3 6 5 14:18 15
Рад 14 3 4 7 17:24 13
ОФК Бгд 14 4 0 10 13:19 12
Спартак 14 2 5 7 10:19 11
Радник 14 1 8 5 12:23 11
Јагодина 14 1 7 6 5:19 10

Коментари / 0

Оставите коментар