SLS: Zvezda protiv Voše do 11. ''recke'' zaredom!

Uz tri gola Slavoljuba Srnića, fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su 11. uzastopnu pobedu u prvenstvu savladavši Vojvodinu sa 3:0 (1:0) u ranije odloženom meču 13. kola. Beogradski crveno-beli, koji su pre pomenutih pogodaka prokockali penal, novim trijumfom stigli su do 11 bodova više od drugoplasiranog Borca. Trećeplasirani Partizan ima 14 bodova manje od Zvezde, lidera Superlige Srbije.

Fudbal 21.10.2015 | 19:40
SLS: Zvezda protiv Voše do 11. ''recke'' zaredom!

Prvo poluvreme: Šanse na obe strane, stativa, promašeni penal i gol Zvezde

Da će ovaj meč biti zanimljiv za gledanje, najavile su i prethodne ovosezonske partije ovih rivala, ali i izuzetno uzbudljiv početak utakmice. Jer, niti se dugo čekalo na prilike, niti ih je stvarao samo domaći tim. Naprotiv.

Posle početne inicijative Zvezde, zapretili su gosti u petom minutu. Ožegović je pobegao Petkoviću i šutirao iskosa sa leve strane, a istrčavanje golmana Kahrimana sprečilo je pogodak. Nepun atri minuta kasnije, "Voša" je opet pripretila: Novica Maksimović je, iznenadno, sa oko 25 metara, uputio šut, da bi lopta odskočila blizu peterca i, odbivši se od stative, izašla van igrališta.

Sam početka meča obeležilo je i nekoliko oštrijih duela, poput onog u kome je Pankov oborio Vieiru, no sudija Nenad Đokić nije želeo da rano počne sa "deljenjem" žutih kartona, već je probao da rečima borbenost vrati u okvire dozvoljene pravilima igre.

Sa jedne strane, Zvezdina rana inicijativa, u kojoj su Grujić i Plavšić odskakali po svojim željama da organizuju opasne akcije, naišla je na odličan otpor gostiju. Sa druge, Luković i Donald imali su mnogo posla sa Paločevićem, Ivanićem i pokretljivim Ožegovićem, jer su Novosađani brzo organizovali svoje kontranapade, delujući opasno i kada bi bili malobrojniji.

Ipak, nije ni tim Miodraga Božovića bio bezopasan. Tako je u 13. minutu Vieira umakao pažnji svojih čuvara i, u padu, probao da iskosa sa leve strane, sa oko 12 metara, savlada golmana Perića. Lopta je prošla pokraj čuvara mreže, no do mreže nije stigla jer ju je kod peterca stigao Pankov i sprečio da dođe do pogotka. Opasnosti su tek tada počele da se ređaju pred golom "Voše".

U dva uzastopna napada, Aleksandar Katai je bio u solidnim situacijama da matira Perića. Međutim, njegov prvi šut, sa leve strane, sa ivice peterca, pogodio je golmana u glavu, a drugi, posle "biciklice" na ivici kaznenog prostora, njegova levica je uputila iznad prečke.

Da ritam meča ne splasne kada su gosti imali loptu, pobrinuo se kapiten Ivanić, koji je tako u 20. minutu, sa više od 25 metara izveo "slobodnjak" koji je Kahriman teškom mukom odbrani, jer je "žabica" umalo bila kobna po gol Zvezde.

Usledilo je desetak minuta igre bez nekih većih uzbuđenja ispred golova, a prvo naredno bilo je jer je - dosuđen penal za Crvenu zvezdu u 32. minutu. Tada je posle dva Zvezdina slaba, ali šuta upućena sa osam metara, Rosića lopta pogodila u ruku odmaknutu od tela, i to dok je ležao pred gol-crtom posle prethodne intervencije. Ipak, Vieira je prilikom sprovođenja u delo najstrože kazne, i pored solidnog, polu-visokog udarca u desnu stranu, naišao na izvrsnu reakciju golmana Perića, pa je rezultat ostao 0:0.

Niko od onih kojima su domaćini prirasli srcu - tada nije klonuo duhom. Naprotiv. Sa "severa" se čula jača pesma, a Božovićevi izabranici zaigrali su još konkretnije, a pre svega još borbenije. I, pet, šest minuta kasnije, mreža iza odličnog Nikole Rosića se zatresla. Vieira se iskupio za promašeni penal tako što je na oko 25 metara od gola uspeo da iza leđe odbrane Vojvodine uposli Slavoljuba Srnića, a on, posle utrčavanja u kazneni prostor, prebacio čuvara mreže i golom za 1:0 obradovao "delije". One su, kada je sudija Nenad Đokić nedugo zatim označio kraj prvog poluvremena, svoje ljubimce put svlačionice ispratile povicima "Šampioni, šampioni!".

Drugo poluvreme, Ožegović umalo izjednačio, Srnić uzvratio golovima

Zvezdini navijači otvorili su drugo poluvreme koreografijom na severnoj tribini u bojama srpske zastave, sa kosovskim motivom - ogromnim prikazom manastira i dvoglavim orlom koji ga čuva.

Kada je o zbivanjima na terenu reč, "zakuvalo se" posle četiri minuta kada je Vasilić oborio Grujića u zoni šuta. To je posebno iznerviralo Pankova koji se sudiji Đokiću besno uneo u lice i zbog toga dobio žuti karton. Iz prekida je gađao Katai i poslao loptu preko živog zida, ali i preko prečke. Od tog trenutka, prilično dugo se čekalo do naredne prilike, a kada se ona dogodila, činilo se da je izjednačenje neminovno.

Igrao se 56. minut kada je Ožegović odlično upošljen sa sredine terena: "duga" lopta omogućila mu je da po desnoj strani pobegne dvojici čuvara, uputi dijagonalni udarac - a lopta je samo prohujala pola metara pokraj dalje stative gola koji je branio Kahriman.

Kazna za taj promašaj stigla je tri minuta kasnije: Katai je idealno uposlio Srnića, koji je svoj drugi pogodak postigao dobivši idealno upućenu loptu na levoj strani kaznenog prostora. Odatle je usledio neodbranjiv udarac sa desetak metara za 2:0.

I pored toga što je je prednost bila udvostručena, "Grof" Božović je na teren poslao još jednog špica, Jović je odmenio Plavšića, no Vojvodina je bila ta koja je prva pripretila. Štaviše, uspela je da zatrese mrežu Zvezde, no prilikom izvođenja tog slobodnog udarca sa levog krila, Ožegović je bio u ofsajdu. Zato je njegovo dodavanje Rosiću koje je potom usledilo bilo "nevažeće", baš kao i pogodak sa tri metra koji se dogodio - sudije su već signalizirale nedozvoljenu poziciju.

Nedozvoljena nije bila u 78. minutu, kada je rezervista Jović uspeo da osvoji loptu na sredini terena, stušti se po levom krilu i uposli Srnića, koji je sam, sa desne strane, u padu trećim pogotkom povisio na 3:0. Trener domaćih ga je, nedugo zatim, zamenio Mihailom Ristićem, što je bila prilika da dugim aplauzom publika na stadionu "Rajko Mitić" pozdravi junaka ovog meča, pet minuta pre njegovog završetka.

Tabela:
Crvena zvezda 14 12 2 0 36:9 38
Borac 14 8 3 3 20:12 27
Partizan 14 7 3 4 30:19 24
Javor 14 6 5 3 14:8 23
Čukarički 14 6 4 4 14:8 22
Radnički Niš 14 5 7 2 11:6 22
Vojvodina 14 6 2 6 22:26 20
Novi Pazar 14 5 4 5 12:17 19
Voždovac 14 4 5 5 12:13 17
Mladost 14 3 7 4 11:14 16
Metalac 14 3 6 5 14:18 15
Rad 14 3 4 7 17:24 13
OFK Bgd 14 4 0 10 13:19 12
Spartak 14 2 5 7 10:19 11
Radnik 14 1 8 5 12:23 11
Jagodina 14 1 7 6 5:19 10

Komentari / 0

Ostavite komentar