Борба слиједи, могућа је негативна одлука

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је вечерас да Србија треба да настави своју борбу, јер постоје велике шансе да на Генералној конференцији Унеска у новембру буде одбијена препорука да Косово уђе у ту организацију.

Србија 21.10.2015 | 19:00
Борба слиједи, могућа је негативна одлука

"Ми не треба да реагујемо ирационално, већ треба да наставимо борбу јер су нам велике шансе да на Генералној конференцији одлука буде одбијена. Ништа још није готово", рекао је Дачић на ванредној конференцији за новинаре.

Дачић је рекао да је Извршни савјет, исто као што је на противправни начин та тачка и дошла на дневни ред, без икакве дебате и усвојио препоруку да Косово буде примљено у ту организацију.

Према његовим ријечима, гласање је показало да постоје огромне подјеле у међународној заједници, као и у Унеску.

Извршни савјет Унеско већином гласова предложио је да Косово буде пријемљено у ту организацију, за приједлог је гласало 27 чланова тог тијела, против је било 14, колико је било и уздржаних.

О евентуалној одлуци да се Косово прими у чланство Унеска расправљаће се на Генералној скупштини од 3. до 18. новембра, а одлука мора бити донесена двотрећинском већином између 195 држава чланица од којих је 111 признало Косово, а 84 није.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЈА

21.10.2015 17:57

ГОТОВА ЈЕ ТО СТВАР ГОС.ДАЦИЦУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоки

21.10.2015 18:16

Немојте лагати народ и себе, сви ви добро знате да је то готова ствар.Захвале припадају Слоби и неговиј политици из 90 тих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОДЕНИЦАР

21.10.2015 18:18

ГАЗДА СВЕ ЈЕ САМЉЕВЕНО САМО ДА ПЛАТИС.

ОДГОВОРИТЕ