Borba slijedi, moguća je negativna odluka

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da Srbija treba da nastavi svoju borbu, jer postoje velike šanse da na Generalnoj konferenciji Uneska u novembru bude odbijena preporuka da Kosovo uđe u tu organizaciju.

Srbija 21.10.2015 | 19:00
Borba slijedi, moguća je negativna odluka

"Mi ne treba da reagujemo iracionalno, već treba da nastavimo borbu jer su nam velike šanse da na Generalnoj konferenciji odluka bude odbijena. Ništa još nije gotovo", rekao je Dačić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Dačić je rekao da je Izvršni savjet, isto kao što je na protivpravni način ta tačka i došla na dnevni red, bez ikakve debate i usvojio preporuku da Kosovo bude primljeno u tu organizaciju.

Prema njegovim riječima, glasanje je pokazalo da postoje ogromne podjele u međunarodnoj zajednici, kao i u Unesku.

Izvršni savjet Unesko većinom glasova predložio je da Kosovo bude prijemljeno u tu organizaciju, za prijedlog je glasalo 27 članova tog tijela, protiv je bilo 14, koliko je bilo i uzdržanih.

O eventualnoj odluci da se Kosovo primi u članstvo Uneska raspravljaće se na Generalnoj skupštini od 3. do 18. novembra, a odluka mora biti donesena dvotrećinskom većinom između 195 država članica od kojih je 111 priznalo Kosovo, a 84 nije.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

JA

21.10.2015 17:57

GOTOVA JE TO STVAR GOS.DACICU!!!

ODGOVORITE
Name

Joki

21.10.2015 18:16

Nemojte lagati narod i sebe, svi vi dobro znate da je to gotova stvar.Zahvale pripadaju Slobi i negovij politici iz 90 tih.

ODGOVORITE
Name

VODENICAR

21.10.2015 18:18

GAZDA SVE JE SAMLJEVENO SAMO DA PLATIS.

ODGOVORITE