Куп БиХ: Радник сигуран, минималац Борца, фаворити завршили посао!

Бањалучки Борац славио је у сриједу мининмалну побједу над Братством из Грачанице у осмини финала Купа Босне и Херцеговине, а посао су за пласман практично већ завршии Сарајево, Жељезничар и Широки Бријег.

Фудбал 21.10.2015 | 18:20
Куп БиХ: Радник сигуран, минималац Борца, фаворити завршили посао!

"Великан из Платонове" угостио је федералног лигаша на Градском стадиону и до побједе стигао голом Федора Предраговића у 72. минуту што оставља наду и гостима да у реваншу могу да стигну до пласмана међу осам најбољих у најмасовнијем такмичењу.

Барем је двјестотињак промзрлих гледалаца на Градском стадиону видјело прелијеп гол Предраговића, који је искоса са 20-ак метара погодио гостујућу мрежу.

Осим тога, најважније за црвено-плаве је што су прекинули серију од три узастопна пораза, али ће морати добро да се помуче како би "овјерили" пласман у четвртфинале Купа БиХ.

За разлику од Бањалучана, фудбалери Сарајева су једног ногом већ закорачили у четвртифинале, пошто су савладали Славију у Источном Сарајеву резултатом 1:4.

Бордо тим је повео већ на самом старту утакмице голом Леона Бенка, Шевко Окић је повисио на 0:2 у 14. минуту, да би све дилеме око побједника биле разријешене другим поготком хрватског нападача Бенка у другом полувремену.

"Соколови" су успјели у 68. минуту да постигнут почасни погодак, а стријелац је био Стефан Барић, да би убједљив тријумф изабраницима Миодрага Јешића у самом финишу "овјерио" Крсте Велкоски.

Дерби ове фазе такмичења одигран је у Зеници и окончан "мирољубиво" између Челика и Слободе (1:1), али најприје су се радовали тузлански фудбалери.

Вођство екипи са "Тушња на "Билином пољу" осигурао је Мерсудин Ахметовић у 29. минуту из оправдано досуђеног једанаестерца, али је у самој завршници утакмице, Челик изједначио поготком Фенана Салчиновића.

Очекивано, велики посао око пласмана у даље такмичење направио је и Широки Бријег, који није имао већих проблема на гостовању у Орашју (0:3), као ни Жељезничар на "Грбавици" против ГОШК-а из Габеле (3:0) .

За изненађење ове фазе постарао се федерални лигаш Раднички из Лукавца, који је забиљежио тријумф на гостовању код члана Премијер лиге БиХ, екипе Травника (0:2).

ОСМИНА ФИНАЛА КУПА БИХ - ПРВЕ УТАКМИЦЕ:

НОВИ ГРАД: Слобода - Младост (Добој-Какањ) 2:1 (2:0)

/Антонић 30/

БАЊАЛУКА: Борац - Братство (Грачаница) 1:0 (0:0)
/Предраговић 72/

ЗЕНИЦА: Челик - Слобода (Тузла) 1:1 (0:1)
/Салчиновић 89 - Ахметовић 29/

ТРАВНИК: Травник - Раднички (Лукавац) 0:2 (0:1)
/Џафић 14, Јунузовић 90/

КАКАЊ: Рудар - Радник (Бијељина) 1:3 (0:1)
/Мемишевић 71 - Мркаић 19, 86, Топаловић 84/

САРАЈЕВО: Жељезничар - ГОШК (Габела) 3:0 (1:0)
/Ђелмић 36, 56 пенал, Бегановић 75/

ОРАШЈЕ: Орашје - Широки Бријег 0:3 (0:2)
/Менало 22, 54, Бухач 31/

ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Славија - Сарајево 1:4 (0:2)
/Барић 68 - Бенко 2, 54, Окић 14, Велкоски 89/

Коментари / 0

Оставите коментар