Kup BiH: Radnik siguran, minimalac Borca, favoriti završili posao!

Banjalučki Borac slavio je u srijedu mininmalnu pobjedu nad Bratstvom iz Gračanice u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine, a posao su za plasman praktično već završii Sarajevo, Željezničar i Široki Brijeg.

Fudbal 21.10.2015 | 18:20
Kup BiH: Radnik siguran, minimalac Borca, favoriti završili posao!

"Velikan iz Platonove" ugostio je federalnog ligaša na Gradskom stadionu i do pobjede stigao golom Fedora Predragovića u 72. minutu što ostavlja nadu i gostima da u revanšu mogu da stignu do plasmana među osam najboljih u najmasovnijem takmičenju.

Barem je dvjestotinjak promzrlih gledalaca na Gradskom stadionu vidjelo prelijep gol Predragovića, koji je iskosa sa 20-ak metara pogodio gostujuću mrežu.

Osim toga, najvažnije za crveno-plave je što su prekinuli seriju od tri uzastopna poraza, ali će morati dobro da se pomuče kako bi "ovjerili" plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Za razliku od Banjalučana, fudbaleri Sarajeva su jednog nogom već zakoračili u četvrtifinale, pošto su savladali Slaviju u Istočnom Sarajevu rezultatom 1:4.

Bordo tim je poveo već na samom startu utakmice golom Leona Benka, Ševko Okić je povisio na 0:2 u 14. minutu, da bi sve dileme oko pobjednika bile razriješene drugim pogotkom hrvatskog napadača Benka u drugom poluvremenu.

"Sokolovi" su uspjeli u 68. minutu da postignut počasni pogodak, a strijelac je bio Stefan Barić, da bi ubjedljiv trijumf izabranicima Miodraga Ješića u samom finišu "ovjerio" Krste Velkoski.

Derbi ove faze takmičenja odigran je u Zenici i okončan "miroljubivo" između Čelika i Slobode (1:1), ali najprije su se radovali tuzlanski fudbaleri.

Vođstvo ekipi sa "Tušnja na "Bilinom polju" osigurao je Mersudin Ahmetović u 29. minutu iz opravdano dosuđenog jedanaesterca, ali je u samoj završnici utakmice, Čelik izjednačio pogotkom Fenana Salčinovića.

Očekivano, veliki posao oko plasmana u dalje takmičenje napravio je i Široki Brijeg, koji nije imao većih problema na gostovanju u Orašju (0:3), kao ni Željezničar na "Grbavici" protiv GOŠK-a iz Gabele (3:0) .

Za iznenađenje ove faze postarao se federalni ligaš Radnički iz Lukavca, koji je zabilježio trijumf na gostovanju kod člana Premijer lige BiH, ekipe Travnika (0:2).

OSMINA FINALA KUPA BIH - PRVE UTAKMICE:

NOVI GRAD: Sloboda - Mladost (Doboj-Kakanj) 2:1 (2:0)

/Antonić 30/

BANJALUKA: Borac - Bratstvo (Gračanica) 1:0 (0:0)
/Predragović 72/

ZENICA: Čelik - Sloboda (Tuzla) 1:1 (0:1)
/Salčinović 89 - Ahmetović 29/

TRAVNIK: Travnik - Radnički (Lukavac) 0:2 (0:1)
/Džafić 14, Junuzović 90/

KAKANJ: Rudar - Radnik (Bijeljina) 1:3 (0:1)
/Memišević 71 - Mrkaić 19, 86, Topalović 84/

SARAJEVO: Željezničar - GOŠK (Gabela) 3:0 (1:0)
/Đelmić 36, 56 penal, Beganović 75/

ORAŠJE: Orašje - Široki Brijeg 0:3 (0:2)
/Menalo 22, 54, Buhač 31/

ISTOČNO SARAJEVO: Slavija - Sarajevo 1:4 (0:2)
/Barić 68 - Benko 2, 54, Okić 14, Velkoski 89/

Komentari / 0

Ostavite komentar