Матић види напредак, али одговори тек слиједе!

Пред Челсијем је распоред утакмица који ће несумњиво дати одговор на питање хоће ли се шампион Енглеске вратити у врх Премијер лиге и, такође, проћи у другу фазу такмичења у Лиги шампиона.

Фудбал 23.10.2015 | 17:20
Матић види напредак, али одговори тек слиједе!

Трећи од четири тима у групи Лиге шампиона и 12. од 20 тимова на табели Премијер лиге.

То је тренутно позиција на којој се налазе фудбалери Челсија и, веровали или ње, њихови изгледи да прођу прву фазу такмичења у Европи и врате се у врх у домаћој конкуренцији све су бољи и бољи.

Односно, да преформулишемо, ситуација данас не изгледа тако лоше као што је изгледала пре неколико недеља. Оно што се не мења је, а играчи то не смеју да кажу, лоше расположење темпераментног менаџера Жозеа Муриња, познатог одавно по томе да блиста када је први на табели, а да грми, оптужује судије, такмичење, своје и туђе играче, тражи кртице у клубу и слично, када губи.

Фудбалери Челсија, а мало ко у претходном периоду није био кажњен селидбом на клупу, труде се да о томе не говоре, иако је готово немогуће да о томе не размишљају.

После кијевских 0:0 са Динамом, за које је Мурињо окривио судијску петорку на челу са Словенцом Дамиром Скомином, наш репрезентативац Немања Матић трудио се да види позитивне ствари. Рекао је...

"Корак по корак, мислим да постајемо бољи".

Потом је додао...

"Нисмо у сјајној позицији, али радимо напорно и полако се враћамо тамо где смо били прошле сезоне. Сигуран сам да ће овај тим још напредовати и изгледати боље. Самопоуздање није на високом нивоу када сте у оваквој позицији, у каквој се ми налазимо у Премијер лиги, али сам сигуран да ће доћи бољи дани".

Челси, после три утакмице у Лиги шампиона, заузима треће место у групи са три бода мање од Порта (7) и једним мање од Динама (5), док последњи Макаби нема бодова, међутим распоред иде "плавцима" на руку: Динамо код куће, Макаби у гостима, Порто код куће.

Вероватно због тога, Матић је више говорио о Премијер лиги, где актуелни шампион са скором 3-2-4 заузима 12. позицију са 11 бодова, десет мање од лидера Манчестер ситија (21), док су у врху још Арсенал и Манчестер јунајтед са по 19, Вест Хем са 17, Лестер са 16 и Кристал Палас са 15 бодова.

"Бићу срећан тек када нас опет видим у групи тимова ближој врху Премијер лиге", каже Матић и није немогуће да ће, уколико Челси веже неколико победа, то и бити случај, јер тешко је очекивати да ће Вест Хем, Лестер и Кристал Палас моћи да прате темпо који је наметнула водећа тројка.

Ако је у том смислу сезона "осуђена" на борбу за титулу између Ситија, Арсенала и Јунајтеда, а тешко да ће Мурињо то признати самом себи сада, онда ће се Челси са Ливерпулом, Тотенхемом и Евертоном до краја сезоне борити за то четврто место, на које је дуго "ексклузивно право" имао Арсен Венгер.

Више ће се у том смислу знати после серије утакмица која је пред прваком Енглеске: Вест Хем у гостима, Ливерпул код куће, Стоук у гостима, Норич код куће, Тотенхем у гостима, Борнмут код куће, Лестер у гостима. Тренутно, ситуација је таква да се само за гостовања Норича и Борнмута на "Бриџу" може рећи да су "зицери" за Муриња и екипу.

Све остало биће борба од 1. до последњег минута.

Коментари / 0

Оставите коментар