Matić vidi napredak, ali odgovori tek slijede!

Pred Čelsijem je raspored utakmica koji će nesumnjivo dati odgovor na pitanje hoće li se šampion Engleske vratiti u vrh Premijer lige i, takođe, proći u drugu fazu takmičenja u Ligi šampiona.

Fudbal 23.10.2015 | 17:20
Matić vidi napredak, ali odgovori tek slijede!

Treći od četiri tima u grupi Lige šampiona i 12. od 20 timova na tabeli Premijer lige.

To je trenutno pozicija na kojoj se nalaze fudbaleri Čelsija i, verovali ili nje, njihovi izgledi da prođu prvu fazu takmičenja u Evropi i vrate se u vrh u domaćoj konkurenciji sve su bolji i bolji.

Odnosno, da preformulišemo, situacija danas ne izgleda tako loše kao što je izgledala pre nekoliko nedelja. Ono što se ne menja je, a igrači to ne smeju da kažu, loše raspoloženje temperamentnog menadžera Žozea Murinja, poznatog odavno po tome da blista kada je prvi na tabeli, a da grmi, optužuje sudije, takmičenje, svoje i tuđe igrače, traži krtice u klubu i slično, kada gubi.

Fudbaleri Čelsija, a malo ko u prethodnom periodu nije bio kažnjen selidbom na klupu, trude se da o tome ne govore, iako je gotovo nemoguće da o tome ne razmišljaju.

Posle kijevskih 0:0 sa Dinamom, za koje je Murinjo okrivio sudijsku petorku na čelu sa Slovencom Damirom Skominom, naš reprezentativac Nemanja Matić trudio se da vidi pozitivne stvari. Rekao je...

"Korak po korak, mislim da postajemo bolji".

Potom je dodao...

"Nismo u sjajnoj poziciji, ali radimo naporno i polako se vraćamo tamo gde smo bili prošle sezone. Siguran sam da će ovaj tim još napredovati i izgledati bolje. Samopouzdanje nije na visokom nivou kada ste u ovakvoj poziciji, u kakvoj se mi nalazimo u Premijer ligi, ali sam siguran da će doći bolji dani".

Čelsi, posle tri utakmice u Ligi šampiona, zauzima treće mesto u grupi sa tri boda manje od Porta (7) i jednim manje od Dinama (5), dok poslednji Makabi nema bodova, međutim raspored ide "plavcima" na ruku: Dinamo kod kuće, Makabi u gostima, Porto kod kuće.

Verovatno zbog toga, Matić je više govorio o Premijer ligi, gde aktuelni šampion sa skorom 3-2-4 zauzima 12. poziciju sa 11 bodova, deset manje od lidera Mančester sitija (21), dok su u vrhu još Arsenal i Mančester junajted sa po 19, Vest Hem sa 17, Lester sa 16 i Kristal Palas sa 15 bodova.

"Biću srećan tek kada nas opet vidim u grupi timova bližoj vrhu Premijer lige", kaže Matić i nije nemoguće da će, ukoliko Čelsi veže nekoliko pobeda, to i biti slučaj, jer teško je očekivati da će Vest Hem, Lester i Kristal Palas moći da prate tempo koji je nametnula vodeća trojka.

Ako je u tom smislu sezona "osuđena" na borbu za titulu između Sitija, Arsenala i Junajteda, a teško da će Murinjo to priznati samom sebi sada, onda će se Čelsi sa Liverpulom, Totenhemom i Evertonom do kraja sezone boriti za to četvrto mesto, na koje je dugo "ekskluzivno pravo" imao Arsen Venger.

Više će se u tom smislu znati posle serije utakmica koja je pred prvakom Engleske: Vest Hem u gostima, Liverpul kod kuće, Stouk u gostima, Norič kod kuće, Totenhem u gostima, Bornmut kod kuće, Lester u gostima. Trenutno, situacija je takva da se samo za gostovanja Noriča i Bornmuta na "Bridžu" može reći da su "ziceri" za Murinja i ekipu.

Sve ostalo biće borba od 1. do poslednjeg minuta.

Komentari / 0

Ostavite komentar